Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manžele před 4 lety unesl Tálibán: Žena v zajetí porodila dvě děti a prosí o pomoc

Pár unesený Tálibánem před 4 lety: Žena v zajetí porodila dvě děti, teď prosí vládu o pomoc.
Pár unesený Tálibánem před 4 lety: Žena v zajetí porodila dvě děti, teď prosí vládu o pomoc.  (Autor: YouTube)
Autor: aba - 
20. prosince 2016
19:33

Manžele Joshuu Boyla (33) a Caitlan Coleman (31) z Toronta v roce 2012 v Afghánistánu unesl Tálibán. Coleman byla v té době v sedmém měsíci těhotenství a v novém videu, které únosci uveřejnili, se objevuje s manželem a dokonce dvěma dětmi. Obě porodila v zajetí. 

Pár se seznámil na seznamce a jejich příbuzní je popisují jako snílky. Oba rádi cestovali a po svatbě strávili několik měsíců v Jižní Americe, kde žili ve stanu nebo v chatrčích s místními. Svou druhou cestu si naplánovali do Ruska, Tádžikistánu a Afghánistánu, kde je ale zajali vzbouřenci Tálibánu.

Od jejich únosu bylo jejich rodině posláno několik dopisů a uveřejněna dvě videa. V tom posledním, které bylo natočeno 3. prosince, se pár poprvé objevil i s dvěma dětmi, které se obě dvě narodily až po únosu páru. Ve videu čte Caitlan dopis, ve kterém prosí svoji rodinu, aby udělala všechno pro to, aby je vzbouřenci propustili.

Navrhuje také Baracku Obamovi, aby zajistil jejich propuštění jako poslední dobrý skutek v prezidentském úřadě. Ve své řeči oslovuje i nastupujícího prezidenta Donalda Trumpa, kterého žádá, aby jejich věznitelům poskytl to, co chtějí – peníze, moc a přátele.

Americké bezpečnostní složky potvrdily už v srpnu, že dělají všechno, co je v jejich silách, aby rodinu osvobodily. „Nebudu o tom mluvit příliš do detailů, ale děláme všechno proto, abychom situaci dobře pochopili, přišli na to, kdo konkrétně je unesl, a dostali je všechny v pořádku zpátky domů,“ vyjádřil se k případu armádní generál Joseph Votel z Pentagonu.

st.rec ( 21. prosince 2016 08:01 )

Magoři co si mysleli že jde o nějaký hollywoodský trhák najednou prosí o pomoc??? Někteří jsou nepoučitelní.

zapletalikovi ( 20. prosince 2016 21:00 )

A v takovém prostředí si pořídili další dítě? Moc zodpovědní lidé, fakt.

hackoff ( 20. prosince 2016 20:27 )

jako vysral bych se na ne stejne jako se mel nas stat vysrat na ty dve slepice za ktery zaplatil az prilis mnoho. kdyz jsou lidi tak blby a cestuji do afghanistanu nebo pakistanu a jeste v 7 mesici tehotenstvi. proste tohle Darwinuv vyber v akci. jediny ceho by me bylo lito jsou ty deti, ale rodicu vubec. to musej byt teda pekny dementi

Zobrazit celou diskusi