Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejvíce vězněných novinářů na světě je v Turecku. A přibyl další

Autor: ČTK, abo - 
14. prosince 2016
14:00

V Turecku byl zadržen novinář, který pracoval i pro televizi Halk blízkou opozici. Zadržený Hüsnü Mahalli podle policie urazil na Twitteru vysokého státního úředníka, uvedla dnes agentura DPA. Informace o zásahu přichází den po zveřejnění zprávy organizace Reportéři bez hranic (RSF), podle které Turecko vězní nejvíce žurnalistů na světě.

Zadržení Mahalliho nařídila prokuratura v Istanbulu. Úřady ale zatím neupřesnily, jaké zprávy na sociální síti jsou novináři kladeny za vinu a koho urazily. Policie si pro Mahalliho přišla k němu domů v úterý večer a kvůli vyšetřování zabavila jeho elektronická zařízení, uvedl web Hürriyet Daily News.

Zadržený turecký novinář Hüsnü Mahalli Zadržený turecký novinář Hüsnü Mahalli | Facebook/Hüsnü Mahalli Blog

Mezinárodní organizace RSF v úterý uvedla, že po nezdařeném červencovém pokusu o převrat v Turecku poslal režim v Ankaře za mříže už více než 100 redaktorů. Turecko tak nyní vězní nejvíce novinářů na světě, v čemž předstihlo Čínu, Sýrii, Egypt a Írán. „Hon na čarodějnice zaměřený proti novinářům v Turecku překonává všechny meze,“ řekla mluvčí předsednictva RSF Britta Hilpertová.

308win ( 14. prosince 2016 17:39 )

Turek vzor €U neposlechneš diktát tak šup s tebouj do báně

Zobrazit celou diskusi