Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ze záchodu vylezl obrovský had. Lovec selhal, kobra teď děsí celý blok

Autor: Alexandr Božilov - 
25. listopadu 2016
17:45

Velké nepříjemnosti zažívají obyvatelé jednoho bytového komplexu v jihoafrické Pretorii. Potrubním systémem budovy se totiž pohybuje jedovatá kobra kroužkovaná, která už jednou úspěšně odolala pokusu o odchycení. Obyvatelé tak žijí v neustálých obavách, jestli se velký had neobjeví právě v jejich koupelně.

Nepříjemné setkání s nebezpečným plazem už má za sebou minimálně jeden vlastník bytu. Právě se nacházel v koupelně, když ze záchodu začalo cosi vylézat. Ke svému zděšení zjistil, že se jedná o poměrně velkého hada.

Na místo činu byl okamžitě povolán lovec Barry Greenshield. Pomocí speciálního držáku se pokusil vytáhnout hada z toalety a umístit jej do krabice. Jak je ale patrné z videa, mohutné kobře se ze svého útočiště vůbec nechtělo. Souboj s lovcem kobra nakonec vyhrála a zmizela zpátky v útrobách záchodu.

Pokud najde otevřený záchod, vyleze“

Greenshielda teď čeká těžký úkol: Musí procházet byt po bytě, dokud se mu nepodaří nevítaného návštěvníka opět najít. Had se totiž díky potrubnímu systému může zjevit prakticky kdekoliv.

„Upozornil jsem lidi, aby zabezpečili své záchody. Když budou víka od toalet zaklapnutá, had nebude moct vylézt. Pokud ale najde otevřený záchod, vyleze ven a bude pokračovat dále do bytu,“ uvedl lovec hadů pro jihoafrickou televizní stanici News24. A to by mohlo mít fatální následky.

Jedovatá kobra kroužkovaná děsí obyvatele bytového komplexu v Jihoafrické republice. Jedovatá kobra kroužkovaná děsí obyvatele bytového komplexu v Jihoafrické republice. | Youtube/News24

Kobra kroužkovaná, která se vyskytuje převážně na jihu afrického kontinentu, může dorůst délky až dva a půl metru. Tento druh kobry navíc disponuje poměrně silným jedem, takže její uštknutí může způsobit bolestivý otok a potíže s dýcháním. Pokud uštknutý člověk nevyhledá lékařskou pomoc, může i zemřít.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 25. listopadu 2016 19:54 )

Kdyby ten "lovec" chytil kobru do smyčky těsně za hlavou, možná by neselhal.

Zobrazit celou diskusi