Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trump hodlá masově vyhošťovat imigranty. Mexiko se děsí milionu navrátilců

Autor: Alexandr Božilov - 
16. listopadu 2016
13:25

Sliby Donalda Trumpa ohledně masivních deportací nelegálních migrantů znepokojují mexickou vládu. Ta proto nechce ponechat nic náhodě a sestavuje plán, jak se s možným příchodem milionů Mexičanů zpět do vlasti vypořádat.

„Uděláme to tak, že vezmeme lidi, kteří mají záznamy v trestním rejstříku, členy gangu, drogové dealery a dostaneme je pryč z naší země. Oni jsou tu ilegálně. Těchto lidí tu máme opravdu hodně, asi dva miliony, ale mohly by to být i tři,“ zopakoval Donald Trump svůj plán postupu proti ilegálním přistěhovalcům během nedělního rozhovoru pro televizi CBS.

Značnou část ilegálních migrantů v Americe tvoří Mexičané. Není proto divu, že mexická vláda nebere Trumpovy výroky na lehkou váhu a preventivně se chystá na návrat milionů krajanů, z nichž se mnozí údajně živí kriminální činností.

Mluvčí mexického prezidenta Eduardo Sanchez potvrdil, že téma deportací bude jedním z hlavních bodů rozhovorů mezi prezidentem Nietem a Donaldem Trumpem. „Nejdřív musíme zjistit, kolik z těch deportací se bude týkat Mexika,“ uvedl Sanchez a dodal, že ministryně zahraničí Claudia Ruiz má na starosti koordinaci případných opatření.

Mexičanům se Trumpovy plány vůbec nezamlouvají. Mexičanům se Trumpovy plány vůbec nezamlouvají. | Reuters

Mexický prezident Peña Nieto už vyjádřil zájem o setkání s Trumpem ještě před tím, než se nastupující americký prezident ujme 20. ledna své funkce. Jednalo by se o jejich druhé setkání. Trump totiž mexického prezidenta navštívil na konci srpna ještě v pozici „pouhého“ kandidáta na hlavu státu.

Vše o Donaldu Trumpovi čtěte na Blesk.cz ZDE

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

marais ( 16. listopadu 2016 15:40 )

 Mexiko se děsí vlastních navrátilců a amerika si je má nechat ? Jak smutné!

noacojezase ( 16. listopadu 2016 15:21 )

Navíc si proti sobě poštve farmáře, ti ztratí velmi levnou pracovní sílu.

nezadat1 ( 16. listopadu 2016 14:13 )

Doufám,že to bude pravda a naši občané z podhradí konečně dostanou rozum a uvědomí si,že se chovali jak idioti.

alfasamec ( 16. listopadu 2016 14:08 )

Trump je kabrňák , narozdíl od té praštěné Němky , která si imigranty do země pozvala.

Zobrazit celou diskusi