Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Strach v dovolenkovém ráji Čechů: Antalyou otřásla exploze, 10 zraněných

Autor: Alexandr Božilov - 
25. října 2016
09:05

Parkovištěm před budovou obchodní komory v tureckém letovisku Antalya dnes ráno otřásla exploze. Deset lidí bylo lehce zraněno od rozbitého skla, informoval s odvoláním na úřad místního guvernéra turecký list Hürriyet. Příčina výbuchu zůstává nejasná.

Exploze se ozvala v 8:50. Na místo byly vyslány sanitky. Podle zpravodaje agentury Dogan exploze zničila jeden automobil. Další čtyři vozy a okolní budovy zůstaly poškozené. Na místo ihned vyrazilo několik sanitek a policie přijala „rozsáhlá bezpečnostní opatření“.

Představitel obchodní komory řekl listu Hürriyet, že se exploze velmi podobala teroristickému útoku, ale dodal, že policie ještě nic nepotvrdila.

Naopak starosta města Menderes Türel podle CNN uvedl, že je předčasné hovořit o teroristickém činu a naznačil, že mohlo jít o nehodu. Starosta upozornil na to, že se exploze odehrála na parkovišti vedle prázdné budovy a nikdo nebyl vážně zraněn. Objevily se již spekulace, že mohlo jít o výbuch automobilu, který jezdí na LPG.

Antalya je hlavním turistickým letoviskem na středomořském pobřeží Turecka. Každoročně tam zamíří také tisíce Čechů. V polovině října vypálili neznámí útočníci nejméně dvě rakety, které dopadly nedaleko Antalye. Motiv ani pachatelé tohoto útoku nebyli odhaleni.

nicol30 ( 25. října 2016 10:55 )

A zrovna včera dlouhá reportáž v TV jaké jsou úžasné ceny v Turecku a jak je to tam nyní super. budou v návaznosti mluvit i o tomto v takových veličinách?....

ivoadler ( 25. října 2016 10:30 )

To je dobře. Žádné dovolené u Středozemního moře, pěkně sedět na pr deli a utrácet peníze v Česku.

maryfox ( 25. října 2016 10:11 )

 Erdogan sklízí co zasel.Snad ruským turistům nebudou bomby a rakety vadit.

Zobrazit celou diskusi