Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Rusku unikla radiace: Sedm zraněných a hodně nejasností

Zkušební strojírenský konstrukční úřad (OKBM) v ruském Nižním Novgorodu
Zkušební strojírenský konstrukční úřad (OKBM) v ruském Nižním Novgorodu  (Autor: Wikipedia)
Autor: ČTK, kal - 
26. září 2016
08:40

Jenom hodně kusé zprávy Rusko uvolňuje o nedávném jaderném incidentu. Až v pondělí oznámila média z Nižního Novgorodu, že ze závodu na výrobu reaktorů pro ruské lodi a ponorky a zařízení pro jaderné elektrárny unikla radiace. Incident si vyžádal sedm zraněných, z nichž jeden byl vystaven ozáření. O povaze zranění ostatních šesti nebyly zveřejněny žádné informace.

K úniku radiace došlo ve Zkušebním strojírenském konstrukčním úřadu (OKBM). Podle kusých informací ruských státních médií byly postižené osoby přepraveny na specializované zdravotnické pracoviště do Moskvy. Dávka ozáření prý byla nevelká a nepronikla mimo areál závodu.

Závod je součástí obřího koncernu Atomeněrgomaš, který zaměstnává 25 tisíc lidí a je strojírenskou divizí ruské státní společnosti Rosatom.

Připomeňme, že Rusko ještě v sovětské éře v prvních dnech „tutlalo“ před světem jadernou katastrofu Černobylu z 26. dubna 1986.

Vše o havárii Černobylu a jejích následcích čtěte zde

prezny ( 26. září 2016 14:05 )

Nic se zase neděje , ale zavřeme si okna.Černobyl má u nás důsledky dodnes.

snehulak ( 26. září 2016 09:13 )

V Rusku se něco stalo, sice nevíme co, ale uděláme z toho příšernej skandál. To víte, jsou to Rusové! Na rozdíl od Američanů, kteří to s každým myslí jen dobře a v rámci svobody a demokracie sem tam hodí nějakou atomovku, sem tam někoho postřílejí, Rusové likvidují vše živé.

tgbg ( 26. září 2016 08:56 )

Už je to tady zase. Rusáci pozvolna zlikvidují všechno živé na celém světě. Hovada!!!!

Zobrazit celou diskusi