Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující video! Vyhynulý tasmánský tygr pobíhá po australských stepích

Autor: rc - 
18. září 2016
21:33

Pobíhá po Austrálii dávno vyhynulé zvíře? Ženě pocházející ze státu Victoria se podařilo něco neskutečného! Natočila tasmánského tygra, zvíře, které bylo prohlášeno za vyhynulé v roce 1936.

Tasmánský tygr byl prohlášen za vyhynulého před osmdesáti lety. Od té doby se však objevují hlášení o tom, že ho někdo viděl pobíhat po australských stepích. Žena pocházející ze západní Victorie však tasmánského tygra dokonce natočila! Podle ní se skutečně jedná o vyhynulého tvora.

Žena ve videu říká, že viděla několik takových zvířat, a to nejméně dvanáctkrát! Při jedné příležitosti si vzala kameru a záběr si přiblížila, aby si mohla zvíře dobře prohlédnout. Skeptici však tvrdí, že by se mohlo jednat o lišku. Podle specialisty Neila Waterse se však o lišku nebo psa rozhodně nejedná.

„Je to neuvěřitelně silné a podsadité. Má to velice dlouhý, silný ocas, který vypadá, jako by vycházel  přímo z páteře. Rozhodně se nepohybuje ze strany na stranu jako ocas psa,“ řekl pro DailyMail Neil Waters.

Waters prý slyšel o tisících případech, kdy lidé spatřili tasmánského tygra. Nejnovější hlášení byla z Jižní Austrálie a podle něj by jich mohlo být daleko víc. Jenže v mnohých případech lidé své objevy raději tají, protože se bojí, že jim nikdo nebude věřit. Podle Waterse to je dobou, ve které žijeme, nikdo neuvěří, dokud to nebude vědecky dokázáno.

 

mujblesk ( 19. září 2016 11:34 )

zde je staré video https://www.youtube.com/watch?v=6vqCCI1ZF7o a fota k porovnání https://www.google.cz/search?q=tasm%C3%A1nsk%C3%BD+tygr+video&espv=2&biw=1088&bih=510&am p;tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj6_vjJj5vPAhWBVhQKHbWRCmcQsAQIPQ

mujblesk ( 19. září 2016 11:30 )

Vypadá, že je chudák zraněný, minimálně na 3 tlapkách... Při běhu na některé tlapky nedošlapuje, má je zdvižené, jako zraněné a tlapky občas střídá v odlehčování... Často jednu tlapku má zdviženou, ale někdy i jednu přední a jednu zadní současně nadlehčuje...

balin ( 19. září 2016 08:50 )

pokiaľ viem, existuje starý filmový záznam vakovlka z niektorej austrálskej zoo, spomínal ho v jednej svojej knihe profesor Veselovský (bývalý riaditeľ pražskej zoo) a uvádza, že beh tohto zvieraťa je veľmi charakteristický - prečo tie záznamy neporovnali?

Zobrazit celou diskusi