Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladíka (†17) zabil cucflek! Způsobil krevní sraženinu

Sanitka (Ilustrační)
Sanitka (Ilustrační)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: haj - 
28. srpna 2016
23:01

Neuvěřitelnou smůlu měl teprve sedmnáctiletý chlapec. Zabilo ho něco, co obvykle bývá jen nevinným projevem lásky. Osudný mu byl obyčejný cucflek! Způsobil totiž krevní sraženinu a ta mladíkovi přivodila mrtvici.

Julio Macias Gonzalez (†17) z Mexico City si právě užíval povznášející pocit první lásky. Užíval si vášnivého líbání se starší partnerkou (24), aniž by věděl, že za pár hodin vydechne naposledy.

Tragédii zavinil cucflek, který mu jeho dívka způsobila, když mu láskyplně sála kůži. Skvrnka, která bývá nejčastěji na krku, je v podstatě drobná podlitina, jenž vzniká prasknutím drobných cév pod kůží. Stopy po ní zůstanou třeba i dva týdny, ale kromě pár vtípků lidí z okolí obvykle nezpůsobí žádné větší potíže.

Juliovi se však v místě vytvořila krevní sraženina, která postupně doputovala až do mozku. Během večeře v rodinném kruhu se tak teenager najednou sesunul k zemi a svíjel se v křečích. Sraženina mu způsobila mrtvici a přivolaná záchranka už mu bohužel nedokázala pomoci. Rodiče ztráta jejich syna neskutečně zasáhla, a proto z jeho smrti okamžitě osočili jeho přítelkyni. Ta si vše zřejmě také vyčítá, a tak utekla a nyní se skrývá.

Není to ovšem poprvé, kdy obyčejný cucflek zabíjel. Před pěti lety byl podobný případ zaznamenán na Novém Zélandu. Tehdy zemřela čtyřiačtyřicetiletá žena na infarkt.

Zobrazit celou diskusi