Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Steven Seagal navštívil diktátora. Prezident Lukašenko mu dal melouny a mrkev

Autor: mb - 
26. srpna 2016
11:20

Americký hrdina akčních filmů, herec Steven Seagal (64) navštívil Bělorusko. A dočkal se originálního přivítání. Od běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka (61) dostal dva obří melouny, které si herec hrdě držel u hrudi. Do pusy mu pak Lukašenko „narval“ obří mrkev.

„Jen jez, je to velmi zdravé,“ spustil žoviálně běloruský prezident, který si s formalitami nedělal hlavu a rovnou přešel na „tykačku“. Mezitím americkému herci ostrouhal gigantickou mrkev, kterou Seagal vděčně přijal a s chutí se do ní zakousl.

Tím ovšem pohostinnost Lukašenka, který Seagala přivítal na své chatě nedaleko Minsku, neskončila. Americkému herci pak dal i dva běloruské melouny. „Nemáme příhodné klimatické podmínky (pro pěstování melounů). My jsme to ale přesto zkusili,“ oznámil hrdě prezident a nechal si přinést obří meloun.

„Pěkné,“ zhodnotil Seagal poté, co na plod poklepal rukou. „Jo, je zralý,“ zasmál se Lukašenko a meloun Seagalovi vnutil do rukou. Jak melouny herci zachutnaly, už se média ale nedozvěděla.

Steven Seagal je znám jako velký příznivec současného Ruska a obzvláště prezidenta Vladimira Putina (63). Mluvčí Lukašenka médiím ovšem sdělila, že „po setkání s prezidentem Seagal toužil již dlouho“.

Video Steven Seagal navštívil Bělorusko: Od Lukašenka dostal melouny a mrkvičku. - Reuters
Video se připravuje ...

Na schůzce byl i nejmladší syn prezidenta

Na setkání se Seagalem byl i Lukašenkův nejmladší a podle mnohých i nejoblíbenější syn Nikolaj. Toho běloruský prezident bere prakticky na všechny významné státní i soukromé akce. Zjevné protežování rodinného příslušníka „pije krev“ nejen opozici, ale i jinak politicky neaktivním běloruským občanům.

Bělorusko čekají letos 11. září parlamentní volby, ty prezidentské se uskutečnily minulý rok a Lukašenko v nich zvítězil se ziskem 83,47 procent hlasů. K vítězství současného prezidenta, který Bělorusku nekompromisně vládne již od roku 1994, přispěl i fakt, že v zemi prakticky neexistuje opozice.

Poslední diktátor Evropy?

Alexandr Lukašenko je někdy označován za „posledního diktátora Evropy“, ale v posledních letech došlo k jistému oteplení vztahů mezi Západem a Běloruskem. Sám Lukašenko je pak ruskými politology vnímán jako obratný politik, který umně využívá strategické pozice Běloruska a svou přízeň projevuje jak Rusku, tak i Západu.

Příkladem může být ukrajinská krize, kdy Lukašenko profiloval sám sebe do role mírotvůrce. Vyjadřuje podporu nezávislosti Ukrajiny, zároveň však prohlásil, že pokud dojde k válce, „budeme bojovat s Ruskem bok po boku proti společnému nepříteli“.

Lukašenko s Depardieuem vyzkoušeli kosu

Steven Seagal není jediný známý herec, který do Běloruska zavítal. Loni se Lukašenko pro změnu objímal s francouzsko-ruským hercem Gerardem Depardieuem (67). Francouze, který na protest proti vysokým daním přijal ruské občanství, běloruský prezident pro změnu učil, jak kosit trávu.

provokaterka ( 26. srpna 2016 17:15 )

Spletl si se,nejsem tvoje máma.

gabreta ( 26. srpna 2016 16:53 )

A že Sobotka jezdí za díktátorem do USA, se nikdo nepozasaví? Každej má prostě svýho diktátora! Akorát že Seagal si nejezdí pro instrukce, ale na vejlet!!

Hops_alive ( 26. srpna 2016 15:04 )

Jojo. Ale největší zločinci jsou stejně komouši a rudý udavači, co podávají trestní oznámení na Angelu

vosavopruz ( 26. srpna 2016 15:01 )

Stevena znám osobně,je to moc fajn chlap,seznámil mě s ním Putin.

Hops_alive ( 26. srpna 2016 15:01 )

Proč dva melouny a mrkev? Připadá mi to jako lascivní fórek

Zobrazit celou diskusi