Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jako Tom Hanks ve filmu Terminál: Angličan se nastěhoval do letištní haly

Autor: rc - 
22. srpna 2016
06:40

Byl ve službách fotbalového boha Davida Beckhama a své vlasti sloužil jako voják v Afghánistánu a Izraeli. V současné době je však válečný veterán bez střechy nad hlavou a jeho domovem se stalo letiště Heathrow. Do letištní haly se rozhodl nastěhovat poté, co viděl film s Tomem Hanksem (60) Terminál…

Zaseknutý mezi dvěma světy se ve filmu Terminál ocitl Tom Hanks. Filmový Viktor Navarski přilétá za Atlantický oceán do New Yorku netušíc, že mezitím proběhl v jeho zemi státní převrat. Nemůže tedy vstoupit na území Spojených států, ale ani se nesmí vrátit zpět. V tu chvíli se stává jeho domovem letištní terminál.

Film Stevena Spielberga z roku 2004 o úsměvném a zároveň dramatickém příběhu o muži v bezvýchodné situaci se stal populární po celém světě. Kdo by však tušil, že se tento příběh stane ve skutečnosti. Inspirací se totiž stal pro jednačtyřicetiletého Angličana Simona Jonese (jeho jméno bylo kvůli ochraně identity změněno).

Simon Jones sice nepochází z rozvrácené země a na letišti není uvězněn jako Hanks ve filmu, ale přespává tam dobrovolně! Jones byl v minulosti parašutistou a jako voják byl nasazen v Afghánistánu, Izraeli, Angole, Somálsku, Sudánu a Nigérii. Poté odešel do soukromého sektoru a stal se osobním strážcem mnoha zvučných jmen. Tělesnou stráž dělal saúdské královské rodině, americkým diplomatům a dokonce chránil život i bývalému premiérovi Davidu Cameronovi. Tím však výčet nekončí!

Kromě významných státníků byl po sedm let strážcem Davida Beckhama. Ochraňoval jak fotbalistu samotného, tak jeho ženu Victorii a jejich děti Brooklyna, Romea a Cruze. To však skončilo poté, co náhle krachnul v podnikání. „Náhle jsem ztratil všechno, když moje podnikání, které zahrnovalo vysoce riskantní úkoly a trénování lidí, zkolabovalo,“ řekl DailyMailu Jones. „Podnikání vynakládalo ohromný tlak na můj vztah, který nakonec skončil. Byl jsem náhle bez domova a protože jsme měli společné bankovní účty, byl jsem bez peněz. Potom jsem si vzpomněl na film s Tomem Hanksem, o chlápkovi, který žil na letišti. Uvědomil jsem si, že tu jsou umývárny a dokonce bezplatné wi-fi,“dodal.

Jones žije na nejvytíženějším letišti v Londýně tři týdny. Živí se jídlem, které zanechají zákazníci v kavárnách a díky bezplatné wi-fi si na internetu hledá práci. Je však udiven tím, že nikoho jeho přítomnost neznepokojuje. „Pro skupinu tří až čtyř sebevražedných atentátníků by bylo opravdu jednoduché spáchat útok v odletové hale. Není nikdo, kdo by je zastavil,“ řekl DailyMailu bývalý voják.

To však mluvčí Heathrow naprosto popírá. „Je to velmi smutné, když se lidé ocitnou v těžkých časech a musí jít na letiště, protože to je teplé a bezpečné místo,“ řekl DailyMailu mluvčí a dodal: „Bezpečnost pasažérů a zaměstnanců na Heathrow bereme vážně.“ Zároveň dodal, že se Jonesovi, který se ocitl v těžké životní situaci, budou snažit všemožně pomoci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi