Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Francie vyhostila alžírského imigranta. Byl podezřelý z vazeb na islamisty

Autor: ČTK - 
5. srpna 2016
06:59

Francie vyhostila Alžířana, který je podezřelý z vazeb na islamistické sítě. Andelkrim Mostefai byl zadržen a poslán zpátky do Alžírska, uvedlo ministerstvo vnitra. Francouzské úřady jsou po několika teroristických útocích z posledních měsíců ve zvýšené pohotovosti.

Zadržený muž nemá žádné vazby na Ismaela Omara Mostefaie, který byl jedním z útočníků v pařížském klubu Bataclan, kde loni zaútočili teroristé, poznamenal zdroj z ministerstva.

Při šesti teroristických útocích loni v listopadu zahynulo ve francouzské metropoli 130 lidí. Dalších 350 jich utrpělo zranění, zemřelo i sedm atentátníků. Teroristé stříleli v klubu Bataclan a na několika místech v centru Paříže. K útoku se přihlásil Islámský stát.

K tragédii došlo i před třemi týdny v Nice, kde do davu lidí oslavujících státní svátek najelo nákladní auto, zahynulo 85 lidí. Útočníkem byl 31letý Francouz tuniského původu, policie jej zastřelila.

zigzag ( 5. srpna 2016 11:43 )

Ja bych je vysadila z letadla za letu, abysme meli jistotu, ze se nevrati zpet do Evropy.

montevideo ( 5. srpna 2016 11:39 )

Jeden vyhoštěný? To si dělají legraci? Hromadný odsun je třeba. A v dobytčácích, jako po 2. světové válce. Včera bylo pozdě.

horak47 ( 5. srpna 2016 10:28 )

 To je jako kdyby vylévali vodu z obrovského bazénu kávovou lžičkou,nebojte se,on sem Sobotka za chvíli natahá muslimů taky dost,jen co mu mu to Juncker s Merkelovou poručí,on totiž pokukuje po místě v Evropském parlamentu,ví dobře že za chvíli skončí,i jeho ČSSD, a pracovat on neumí,pouze mluvit,a mluvit. Na chvíli ho zachrání rozhazování státních peněz horníkům,důchodcům,policii,a státním zaměstnancům,ale to skončí a půjdou od válu.

santikxauz ( 5. srpna 2016 10:23 )

To by u nás aktivisti nedovolili.

y1xcvbnm ( 5. srpna 2016 09:03 )

jistě byl vypraven vládní speciál  

Zobrazit celou diskusi