Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka kojí svého syna ještě v pěti letech! Děti nechodí k lékaři ani do školky

Autor: rc - 
18. července 2016
21:15

S davem rozhodně nejdou rodiče z Anglie. Adele (32) a Matt (33) se vyhýbají všem zaběhnutým konvencím a své děti vychovávají podle přírodních zákonitostí. Se svými ratolestmi nenavštěvují lékaře, děti jsou živené na mateřském mléku ještě v pěti letech a rozhodně nebudou navštěvovat běžnou školu. Navíc se obě dětičky narodily doma tzv. lotosovým porodem…

Svět je přehlcen různými knihami o tom, jak by rodiče měli vychovávat své děti. Proti zaběhnutým zvyklostem se rozhodli jít manželé z anglického Brightonu. Adele a Matt Allen věří v tzv. přírodní výchovu. Dvaatřicetiletá matka porodila své dvě děti Ulyssese (5) a Ostara (1) doma tzv. lotosovým porodem. U domácího porodu nebyla přítomna asistentka, po boku nastávající matce byl pouze otec. Po porodu nebyla hned odstraněna placenta a pupeční šňůra!

Namísto toho byla dána do studeného sáčku, posypaná solí a růžovými květy, aby nezapáchala. Pak se jen čekalo, až se oddělí. „U obou porodů to trvalo šest dní, dokud se pupeční šňůra neoddělila. Jen to zabalíte a udržíte v čistotě a ono se to samo oddělí a vytvoří to dokonalý pupík,“ popsala lotosový porod Adele pro DailyMail.

Adele kojí své děti do pěti let. „Ulysses ještě ode mě pije čas od času. Myslím, že je na něm, kdy se oddělí,“ říká. Podle ní je kojení něco tak přirozeného jako objetí.

S dětmi ani nenavštěvují lékaře. Ordinaci navštívili jen jednou, a to když se u staršího syna projevilo astma. To byla jejich první a poslední návštěva lékaře. Podle Adele není nic zdravějšího a léčivějšího než mateřské mléko. Děti nemají ani žádné očkování.

Rodiče jsou naprosto proti běžnému vzdělávání. Své ratolesti rozhodně nebudou posílat do škol, kam chodí ostatní děti. Potomky vychovávají v přírodě, kde je učí o rostlinách. Adele a Matt moc dobře vědí, že základní znalosti jsou pro jejich děti důležité, ale rozhodně je nehodlají do učení nutit. Starší Ulysses umí rozeznat pár základních číslic a písmen.

mopr6 ( 19. července 2016 13:15 )

to jsou moudra ...

adeso ( 19. července 2016 12:48 )

no vidíte, za mě děti chodily do jeslí, pak do školky, mámy kojily zhruba půl roku až rok a děcka byla normální. Dneska se mamy válí doma s mobilkama, kojí jako o život nejlépe v nějaké restaurační zahrádce, baští k vínu vytamíny a děti jsou blbé. JInak téhle dvojici jednou děti poděkují, až budou celý život na podpoře... protože se ani nedomluví, na bylinky totiž lidi nereagují, ani vás nezaměstnají.

adeso ( 19. července 2016 12:43 )

souhlasím - vzhůru na stromy !! Jinak pro informaci - normální člověk i ženská, je živa díky práci. Jen líné ho-vado se potřebuje celý život válet, protože nemá mozek, který by potřeboval potravu-bohužel to může postihnout i modrou krev

mopr6 ( 19. července 2016 12:11 )

Vlčí děti, magoři rodiče... sakra, tak se taky oblíkejte do zvířecích kůží, když už chcete žít přírodně a starej hybaj ulovit ňákýho toho losa. Tomu říkám život bez konvencí. V opačném případě jsou zralí na šaškárnu a děti k odebrání.

lambrika ( 19. července 2016 08:35 )

Jenom jednou byli u doktora. Když zjistili , že je to JENOM astma , tak spokojeně odešli a doma ho nakojila , protože nějaká astma ( u malého synka) je jenom tak nerozhází. Proč taky . Má čas a mléko , tak kojí a kojí. I při astmatickém záchvatu.

Zobrazit celou diskusi