Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Mária z autobusu smrti: Popel manžela rozpráším v Řecku

Autor: shp - 
13. července 2016
22:47

Slovenka Mária (53) promluvila o nejhorších okamžicích svého života. Právě ona utrpěla nejtěžší zranění v autobusu smrti, který se vracel z Korfu na Slovensko a v Srbsku se vyboural. V nemocnici podstoupila náročnou operaci plic. Mnohem horší ale pro ni je, že v autobuse zemřel její manžel.

Po zlepšení stavu byla Mária převezena do trenčínské nemocnice. Tam musí nehybně ležet, protože má po celém těle zlomeniny. Kromě fyzických bolestí ji ale nejvíc trápí ta psychická. V jejím srdci zůstalo navždy prázdno po manželovi Ľubomírovi (†62).

Ten neměl takové štěstí a při nehodě zemřel. S Márií byli přitom manželé dlouhých 25 let. Před třemi týdny se vraceli z dovolené v milovaném Korfu, když na dálnici Niš-Bělehrad autobus sjel z cesty a převrátil se na bok. Pod vozidlem zahynulo pět turistů včetně Češek Marie S. (†67) a Hany P. (†56).

Poslední, co mi řekl, bylo: Dobré ráno, miláčku, miluji tě,“ vzpomíná pro Nový Čas na poslední okamžiky s manželem uplakaná Mária. Oči má neustále plné slz, ale na manžela nechce nikdy zapomenout. I když prožila chvíle plné bolesti, ty nejtěžší okamžiky ji teprve čekají.

Chystá totiž poslední rozlučku s milovaným manželem. „Je už zpopelněný. Chci se dát do pořádku a potom pro něho udělám důstojnou rozlučku. On si to zaslouží,“ pláče Mária. Řidič autobusu, na něhož padlo podezře

Video  Reportáž TV JOJ ze Srbska  - TV JOJ
Video se připravuje ...
ní ze zavinění havárie, je stále ve vazbě. Ta mu byla prodloužena o 30 dní.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi