Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Všude tam byla spousta krve! Hrůzostrašná svědectví cestujících z tureckého letiště

Autor: shp - 
29. června 2016
18:13

Nechtěli nic jiného než cestovat. Jejich výlety se však změnily v holý boj o život. Tito cestující totiž byli ve špatnou chvíli na špatném místě. Na tureckém Atatürkově letišti je přepadli teroristé. Měli však štěstí v neštěstí, protože přežili. 41 lidských životů při útoku vyhaslo.

Sue Savage byla na letišti za kamarádkou. Vtom ale uslyšela střelbu, po níž následovala exploze. Následně se ozvaly další výstřely a druhý výbuch. Vydala se proto na úprk a schovala se v mužské modlitebně, odkud se později vydala schovat s jinou mladou ženou na pánské toalety.

Z nich vylezly asi po 30 minutách, ale uslyšely další výkřiky a střelbu. Schovaly se proto do místnosti na kontrolu zavazadel. Úkryt ale nebyl bezpečný, a tak následoval další přesun do ženské modlitebny. V ní se ukrylo asi třicet lidí, které pak policisté odvedli do hlavní haly terminálu.

Všude tam byla spousta krve,“ řekla Sue serveru CNN. Když byla skupina vystrašených lidí vedena do další místnosti, všimli si všichni krvavých šlápot na zemi. „Na zemi bylo tolik skla, že nám ho museli odhrnout, abychom po něm neuklouzli,“ dodala žena.

Cestující Laurence Cameron popsal, co viděl poté, co vystoupil z letadla. „Byl to masivní dav křičících lidí. Někteří padali přes ostatní. Zůstal tam nebohý chlap na vozíčku. Každý utíkal do zadní části budovy, poté běželi opačným směrem. Vypadalo to, že nikdo neví, co se děje,“ prohlásil.

Při teroristickém útoku na letiště zahynulo 41 lidí. Dalších 240 jich bylo zraněno. Na letišti zaútočili tři sebevražední útočníci. Nejdříve z kalašnikovů, pak se odpálili. Podezření ze zosnování útoku padá na ISIS.

Zobrazit celou diskusi