Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vzkaz NATO hackerům: Váš útok je jako válečné napadení, tak také odpovíme

Autor: bru/ČTK - 
16. června 2016
07:37

Severoatlantická aliance může na budoucí kybernetický útok reagovat rozmístěním konvenčních zbraní. V rozhovoru, který dnes zveřejnil německý list Bild, to prohlásil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Síla odpovědi bude záviset na rozsahu útoku, dodal.

Prudký kybernetický útok může být podle Stoltenberga klasifikován jako válečné napadení a NATO musí reagovat. Aliance se musí přizpůsobit stále komplikovanějším hrozbám, jimž čelí. Právě proto se členové NATO dohodli na tom, že se kybernetickým útokům budou bránit tak, jako se hodlají bránit útokům na pozemní, námořní nebo vzdušné cíle, řekl šéf NATO.

Jak NATO chrání Česko? Podívejte se, co by se stalo, kdyby na nás zaútočili:

Video  Analýza: Jak protiraketový štít NATO chrání Česko?  - redakce Blesk
Video se připravuje ...
Řada aliančních zemí byla v nedávné minulosti vystavena útokům zahraničních hackerů, zejména z Ruska a Číny. Podle Washingtonu například ruská špionáž napadla servery vedení americké Demokratické strany a získala přístup k jejímu elektronickému archivu se záznamy o Donaldu Trumpovi.

Vojáci z NATO se připravovali na válku, velké cvičení se odehrálo v Polsku:

1pepan ( 16. června 2016 12:25 )

Další vypouštění zastrašovacích bublin. Čeho chce NATO dosáhnout, že pustíme do kalhot a dáme jim souhlas k vybudování základy u nás? Už jsou s tím vymýváním mozků směšní.

meverickx ( 16. června 2016 12:21 )

Kdyby k něčemu došlo Tak vás pokud zase nebudete takové zbabělé *** jak v Hiroschimě Rusové smáznou za pár dní .,,. Rozdíl mezi Rusem a podělaným Američanem je ten ,,že pokud nebude co žrát a pít Tak Rus se napije z kaluže a jde dál ,.,. Amík bude čekat až mu dovezou balenou vodu

1pepan ( 16. června 2016 12:01 )

proč nepíšeš pod svým nickem vght?

anno ( 16. června 2016 10:04 )

NATO má zastavit milionovou Invazy nelegálních SLIMO-ČMOUDŮ na jihu Evropy, než si hrát nesmyslně na VÁLKU, jenž bude mÍt za následek zničení EVROPY, mozky ZELENÝ vypatlaný!!!!!

mamenec ( 16. června 2016 10:02 )

Díky bohu, že jsme členy NATO. A bolševici ať se vzteknou......

Zobrazit celou diskusi