Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

15letý Slovák ukradl mámě auto, vůz zrušil o strom při drsné nehodě

15letý chlapec ukradl mámě klíče od auta a s vozem se vyboural.
15letý chlapec ukradl mámě klíče od auta a s vozem se vyboural.  (Autor: TV JOJ)
Autor: shp - 
10. června 2016
11:10

Ve škole se chlubil, že vzal mámě klíče od auta a může povozit své spolužáky. Jízda teprve patnáctiletého hocha ze slovenských Smižan však skončila tragicky. Chlapec nezvládl rychlou jízdu a vůz při autonehodě zdemoloval o strom. Jeho kamarád pak po ní zůstal ve vraku zaklíněn.

Jak se jim otočilo auto, tak je vyhodilo do vzduchu. Jak se přetočili, tak letěli dolů, kde trefili strom,“ vypověděl svědek nehody Ján Trnovský pro TV Joj. Řidič a chlapec sedící za ním vyšli z auta po svých. „Ti dva byli už venku, běhali tu v šoku. Další byl zaklíněný. Tomu jsme nedokázali pomoci,“ dodal.

Nezletilého spolujezdce museli z nabouraného auta vystřihovat hasiči. „Vyprošťování s hydraulickým zařízením bylo velmi složité. Auto bylo ve velmi, velmi špatném stavu. Bylo velmi deformované,“ potvrdil velitel zásahu Karol Kampczyk.

Všichni chlapci skončili v rukách lékařů. „Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnice tři chlapce. Patnáctiletý měl vícenásobné poranění těla, takzvané polytrauma. Další patnáctiletý chlapec měl otevřenou ránu na hlavě a poslední 14letý utrpěl zlomeninu horní končetiny,“ informoval mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Podle svědka nehody jeli chlapci velmi rychle. Když řidič ztratil kontrolu nad vozem, tak havaroval a narazil do stromu. „Brzdné stopy jsme našli. Když s autem dostal smyk, už neměl možnost ovládat auto,“ vysvětlil soudní znalec z odboru dopravy Peter Onderuš.

Video  Chlapec (15) ukradl mámě auto a vyboural se s ním.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi