Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brit si vyrobil protézy s kopyty a přidal se ke stádu: Žil jako koza!

Autor: Veronika Kynclová - 
3. června 2016
23:29

Různí lidé, různé sny. Brit Thomas Thwaites (35) kupříkladu toužil žít jako koza. Na loukách. V horách. Mééé! A tak si obstaral speciální protézy s kopýtky, aby mohl po svazích švýcarských Alp běhat po čtyřech!

Na první pohled je Tom normální muž původem z Londýna. Většina lidí ho ovšem má za totálního magora!

Odstěhoval se totiž do Švýcarska, aby se tam stal horskou kozou! „Na začátku jsem trpěl. Jakmile jsem si nasadil protetické kozí nohy, pořád jsem z těch prudkých svahů padal,“ vzpomíná. „Všechno mě bolelo, byla mi zima, kozy na mě divně civěly,“ říká. Kromě končetin měl ale Thwaites i umělý kozí žaludek. Proč? Aby si kozy myslely, že s nimi spásá trávu, zatímco on ji tajně plival do vaku pod břichem.

Zní vám to šíleně? Tak to si ještě představte, že Brit na tenhle bizarní nápad dokonce dostal grant! V kopcích strávil šest dní, během nichž studoval chování koz a učil se způsobu jejich komunikace.

„Byl jsem ze svého života otrávený a potřeboval jsem pauzu. Neměl jsem práci, zato spoustu osobních problémů a stresu,“ vysvětluje, proč se do Alp vydal. „Nakonec mi pasák koz řekl, že mě mezi sebe stádo přijalo, a to byl skvělý pocit,“ dodává Brit, který už o svém nezvyklém zážitku napsal knihu s názvem Kozí muž: Jak jsem si vzal volno od toho být člověkem.

st.rec ( 4. června 2016 11:17 )

Fakt byl kozou? Kolik kozlů ho sjelo?

jarypadlo ( 4. června 2016 11:14 )

Bude v knize i popsaný sex a vyjmenované "partnerky s dětmi"?

sores ( 4. června 2016 10:00 )

 Jsem přesvědčená že přibývá a bude víc psychicky narušených lidí než těch naprosto normálních! A čím jiným to bude nežli chemickou nezdravou stravou, špatným vzduchem a pitím! Už malinké děti se narodí a léčí s rakovinou, jsou toho plné nemocnice.Je to daň za pokrok v technice a jiných vymoženostech!Zbraně,letadla,auta,fabriky a spousta jiného pro život vůbec ne důležitého bez čeho by se člověk neobešel.

naidka ( 4. června 2016 08:01 )

To by bylo něco pro uprchlíky.

Zobrazit celou diskusi