Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Stovky lidí v letadle ohrozily plameny. Boeingu 777 začal hořet motor

Autor: ČTK, mb - 
27. května 2016
14:50

Těsně před startem museli hasiči evakuovat kvůli požáru motoru všech 319 lidí z letadla korejské společnosti Korean Air. Boeing 777 z letiště Haneda v Tokiu měl zamířit do Soulu. Na pomoc pasažérům i posádce vyjelo 40 hasičských jednotek.

Stroj už stál připravený na odletové dráze, když se v něm rozhořel požár – v Česku v té době bylo 5:40 ráno. Cestující i sedmnáctičlenná posádka byli evakuováni s pomocí skluzavek; podle televize NHK se nikdo nezranil, pouze asi tři desítky pasažérů měly zdravotní potíže.

Požár, který zachvátil motor v levé části letadla, zlikvidovali hasiči: na místo přijelo 40 automobilů se zásahovými týmy.

Video  V Japonsku hořelo letadlo: Hasiči zachránili 319 lidí.  - Reuters
Video se připravuje ...

Letiště Haneda, jež patří k nejrušnějším na světě, je využíváno pro domácí i mezinárodní spoje. Denně vypraví nebo přijme 550 letů, ročně jím projde až 75 milionů pasažérů.

Kvůli pátečnímu incidentu přerušilo provoz na všech svých čtyřech drahách. „Nevíme, kdy bude provoz obnoven, a nedokážeme říci, kolika letů se přerušení provozu bude týkat,“ sdělil po incidentu mluvčí letiště.

Zobrazit celou diskusi