Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

Koncert se změnil v masakr. Tři mrtví a 11 zraněných po střelbě v Rakousku

Autor: ČTK, kal - 
22. května 2016
09:07

Byly už tři ráno, když 27letý muž začal bezhlavě střílet do davu. V městečku Nenzing na západě Rakouska byl venkovní koncert, kde se ještě v tuto hodinu bavilo 150 lidí. Střelec dva z nich zabil, dalších 11 zranil a potom spáchal sebevraždu. O tragédii informovala agentura APA. Starosta Nenzingu Florian Kasseroler řekl, že podle svědků střelec vypálil asi 30 až 40 ran.

Tradiční akce místního motorkářského klubu The Lords spojená s koncertem začala v sobotu odpoledne, ale protáhla se až k nedělnímu ránu.

Podle policie se muž nejspíš těsně před střelbou na parkovišti pohádal s neznámou ženou, poté vytáhl z automobilu zbraň a začal pálit. Na místě vypukla panika. Lidé před střelbou prchali do přilehlých lesů a na nedalekou dálnici, líčí portál Vol.at. Traumatizovaným návštěvníkům koncertu pomohli záchranáři.

„Přesný průběh události zatím nedokážeme rekonstruovat,“ řekla televizní stanici ORF policejní mluvčí. Podle ní není ani jasné, kolik ran střelec vypálil. Zranění lidé, mezi nimiž byli kromě Rakušanů také jedna Švýcarka a jeden obyvatel Lichtenštejnska, byli převezeni do blízkých nemocnic, někteří jsou ve vážném stavu. Jeden ze zraněných je v ohrožení života, uvedla APA.

Jaký měl pachatel přesně motiv, zatím není jasné, vyšetřování je dosud v běhu. Nenzing je několikatisícové horské městečko vzdálené asi 40 kilometrů od hranic s Lichtenštejnskem

Podívejte se: Video z místa střelby

Duka_je_zmrd ( 22. května 2016 12:25 )

ceciktojemoje - určitě si to tady přečtou a zvolí ho , ty primitivní debile

Duka_je_zmrd ( 22. května 2016 12:15 )

Meleš hovna, mazliku

mazliva.samicka ( 22. května 2016 12:11 )

Kdyby bylo mezi lidmi více zbraní..mohl toho psychopata někdo odbouchnout.. Ale prože pistoli měl jenom on, tak holt střílel do lidí jako ovcí. Nechtěj ideální společnost kde se nebudou dít žádný průšvihy... Kvůli těmhle srá..čům se potom pořádají hony na čarodejnice, ale to tvá hlava těžko pobere.. Zakažmě sekery..vidličky i nože..tím se dá taky přece zabít..nebo ne?..

Duka_je_zmrd ( 22. května 2016 11:33 )

Čím větší kripl, tím větší radikál

asijo ( 22. května 2016 11:29 )

Hlavně,ať prezidentské volby vyhraje Norbert Hofer.

Zobrazit celou diskusi