Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lidé podléhají nebezpečnému trendu: »Sexuální ruleta« s HIV pozitivním!

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lm - 
17. května 2016
22:42

Lékaři jsou v šoku z nového trendu, kterému navzdory jeho nebezpečnosti podléhá stále více lidí. Jde o tzv. »sexuální rulety«, při kterých lidé hromadně obcují a riskují celý svůj život. Jeden z nich je totiž HIV pozitivní.

Lékaři varují před novým trendem »sexuálních rulet«. Jde o večírky, během kterých spolu lidé hromadně obcují bez ochrany, přičemž jeden z nich je HIV pozitivní. Nikdo ale nezná jeho identitu. Obvykle jsou tyto večírky organizovány pro homosexuální muže, ale zájem je i u heterosexuálů.

Dr. Josep Mallolas z barcelonské nemocnice uvedl, že lidé „ztratili z HIV respekt“. Podle něj se těmto večírkům přezdívá „modré“ podle barvy anti-HIV pilulek, které si účastníci někdy předtím berou.

„Účast na sexuálních ruletách je o nebezpečí, lidé si myslí, že čím větší riziko, tím větší vzrušení. V případě sexuálních večírků je intenzita umocněna kombinací orgasmu a vysokého adrenalinu,“ vysvětlila psychosexuální terapeutka portálu HelloU. Následky mohou být pro účastníky ale nedozírné…

Zobrazit celou diskusi