Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krvavá vražda ve jménu islámu? Starého mnicha rozsekali mačetou!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. května 2016
10:34

V jižním Bangladéši byl v chrámu ubit mačetou pětasedmdesátiletý buddhistický mnich. Informovala o tom místní policie. Stal se tak další z obětí útoků na příslušníky náboženských menšin.

Většina ze 160 milionů Bangladéšanů vyznává islám, buddhisté tvoří necelé jedno procento věřících. Vesničané našli ráno tělo mnicha Maung Šue U Čaka v kaluži krve v chrámu. Byl zabit mačetou, citovala agentura AFP zástupce velitele policie v okrese Bandarban, vzdáleném 350 kilometrů od Dháky.

Podle policie na mnicha zaútočili nejméně čtyři lidé. „Viděli jsme v chrámu stopy a odhadujeme, že tam vnikli čtyři nebo pět lidí,“ řekl policista. K útoku se nikdo nepřihlásil, podle AFP ale nese známky činu islámských extremistů, kteří útočili podobným způsobem už v minulosti, a to nejen na jinověrce, ale také na cizince či blogery.

V minulých týdnech byli krutým způsobem v Bangladéši zavražděni dva zastánci homosexuality – profesor, aktivista, který prosazoval ateismus, a hinduistický krejčí. K většině z těchto vražd se přihlásily místní odnože teroristické sítě al-Káida a takzvaného Islámského státu (IS). Vláda popírá, že tyto skupiny na území státu působí.

co-teda ( 14. května 2016 11:02 )

Islám je o mnoho horší než fašismus. Náboženství jako takové je dávno překonané a bylo by dobré uvažovat o zakázání jakéhokoliv náboženství. Je to jen o tom, jak zblbnout davy a dnes i o tom, jak se pěkně napakovat. Ve jménu Alláha, aneb K tomu nám dopomáhej Bůh, vyjde nastejno. Pius 8 taky křtil Hitlerovi tanky a děla a dnes si o tomto faktu v kostelech taky nepovídají. No a dalajlámovci také nejsou žádní dobráci. Že ? Dnes není potřeba si těžko vysvětlitelné věci zdůvodňovat božstvem. Ke všemu je dnes lehce pochopitelné vědecké vysvětlení. Jenže asi by velká masa různých lidí přišla o kšeft.

Zobrazit celou diskusi