Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Číňané „zapíchli“ stíhačku přímo do bytovky. Dům zachvátily plameny

Autor: ČTK, mb - 
12. května 2016
19:10

V Číně havaroval vojenský letoun, stíhačku pilot „zaparkoval“ v druhém patře budovy. Havárie se odehrála ve městě Tchaj-čou, které leží na pobřeží Východočínského moře. Oba piloti se včas katapultovali, zatím nejsou hlášeny žádné oběti na životech ani zranění. Na videozáznamu a fotografiích je ale vidět požár.

K tragédii došlo ve středu v 19:30 tamního času během vojenského cvičení. Co přesně se stalo, je zatím předmětem vyšetřování. Pilot z neznámých důvodů ztratil kontrolu nad letadlem a to se zabořilo do druhého patra civilní budovy.

Nikomu se ale nic nestalo, přestože ve druhém patře sídlí šicí dílna. I oba piloti se zachránili, včas se totiž katapultovali.

Armáda zatím neprozradila ani, o jaký typ letounu se jednalo. Fotografie a videa tragédie však brzy zaplavily čínské sociální sítě.

Před pár dny loď amerického vojenského námořnictva proplula v blízkosti sporného ostrova v Jihočínském moři, tento manévr vyvolal hněv Číny, která vyslala do oblasti bojové letouny. Tragédie při vojenském cvičení však podle prvních informací s americko-čínským incidentem nesouvisí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi