Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

UFO na dně Baltského moře?! Záhadný objekt připomíná koráb ze Star Wars

Autor: vk - 
26. dubna 2016
16:14

Je to oválné a leží to na dně Baltského moře. Co to je? Nikdo neví! Tenhle podivuhodný objekt nedá vědcům spát už od roku 2011, kdy ho objevili. Záhadologové nadšeně volají: „Může to být létající talíř“! UFO!“

Když tento předmět poprvé našli, mnoho odborníků nedokázalo říct, co to přesně je. Někdo v něm viděl vesmírnou loď podobnou těm ze Star Wars, jiní zase »obyčejný« kámen. Jenže od nálezu uběhlo už pět let a dodnes nikdo netuší, co na dně Baltu vůbec leží. Objev mají na svědomí švédští hledači pokladů. Říkají si tým Ocean X a vede je kapitán Peter Lindberg. V roce 2011 se vydali prozkoumat dno Baltského moře, k čemuž použili vlečný sonar. V hloubce přes 90 metrů pak narazili na něco, co jim vyrazilo dech.

Problémy ale nastaly už ve chvíli, kdy se k podivnému objektu vydali potápěči – jakmile se k němu přiblížili, veškerá zařízení přestala pracovat. „Nic nefungovalo, žádné elektronické přístroje, ani satelitní telefon. Jakmile jsme se ale od něj vzdálili na dvě stě metrů, veškeré přístroje zase naskočily,“ líčí profesionální potápěč Stefan Hogerborn.

I tak se ale podařilo zjistit, že vysoký kruhový objekt měří na šířku asi 61 metrů a na výšku 8 metrů! Vzorek, který z něj odebrali, později ukázal, že se nejedná o přirozený geologický útvar. „Obsahuje to kovy, jež příroda nedokáže sama vytvářet,“ zní stanovisko expertů.

Co to je?

Teorií je mnoho: Potopená ruská loď, kosmická loď, se kterou do Baltu havarovali mimozemšťané (někteří tvrdí, že za objektem je 300 metrů dlouhá brzdná dráha), podmořská základna nacistů, z níž likvidovali ponorky Sovětů… „Moje hypotéza je taková, že se jedná o objekt, jehož struktura vznikla už během doby ledové před mnoha tisíci lety,“ je přesvědčený Volker Bruchert, geolog ze Stockholmské univerzity.

rumungro ( 27. dubna 2016 05:24 )

Blinkry svítí,stírače stírají?

policejninegramot ( 26. dubna 2016 20:48 )

Star wars nebo Star Trek?

hu2hu ( 26. dubna 2016 20:02 )

Cardassianská válečná loď Reklar, třídy Galor.

janka69 ( 26. dubna 2016 19:02 )

tak, už konečne vieme , kde býva Remek

anno ( 26. dubna 2016 17:43 )

To je Teličkovo a Sobotkovo kosmická lod, jenom se prostě natrefili do Čech!!!!

Zobrazit celou diskusi