Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Plivání, pěsti i „Allahu akbar“: Stovky německých Turků se střetly s Kurdy

Autor: mb - 
11. dubna 2016
17:28

V řadě německých měst o víkendu došlo k demonstracím, kterých se zúčastnily stovky Turků i Kurdů. Obě dvě skupiny musela od sebe oddělovat policie, ne vždy se to ale strážcům pořádkům podařilo. Znesvářené strany se do sebe pustily pěstmi, nechyběla ani „podpora“ tureckých žen – ty plivaly na lidi pod sebou.

Od Hannoveru až po Mnichov, velká německá města v sobotu zažila demonstrace německých Turků, kteří přišli vyjádřit podporu tureckému prezidentovi Recepu Erdoganovi (62) v boji s terorismem. Událost nesla název Pochod pro mír v Turecku a EU a byla organizována organizací AYTK (European New Turks Committee).

Svůj úhel pohledu však přišli vyjádřit i Kurdové, ti chtěli upozornit na to, že Ankara vede proti Kurdům brutální vojenskou kampaň. Turecká poslankyně Lidově demokratické strany Fereknes Uca (39) před nedávnem prohlásila, že turecká armáda dokonce zaživa upálila 150 Kurdů na jihovýchodě země. Odpor proti politice Ankary vede PKK (Kurdská strana pracujících), ale k nedávným atentátům v Turecku se přihlásila radikálnější kurdská odnož TAK (Svobodní sokoli Kurdistánu).

V Německu žije dle odhadů zhruba 800 tisíc Kurdů a bezmála 3 miliony etnických Turků. Obě dvě komunity shromáždily v sobotu stovky svých příznivců a napjaté situace musela řešit policie. Vzduchem létaly lahve, došlo i na pěstní souboje. Celkem bylo zraněno 12 policistů a pět demonstrantů. Ačkoliv je kurdská organizace PKK v Německu zakázána, Kurdové během demonstrace skandovali název této strany, Turci pro změnu křičeli „Allahu Akbar“. Obzvláště se „vyznamenaly“ některé Turkyně, ty zachytila kamera, jak z výšky plivou na své oponenty.

Mezi Turky a Kurdy panuje vzájemná nevraživost a není to poprvé, co se obě skupiny mezi sebou v Německu střetly. Loni v září se mezi sebou porvaly desítky mužů, útočníci jednomu z demonstrantů tenkrát rozbili hlavu skleněnou lahví.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hanka666 ( 12. května 2016 16:59 )

A do toho všeho si Hermann jede na sudetoněmecký sraz landsmanšaftu do Norimberku. Fabriky jsme už dali, vodu taky, církevní restituce taky proběhly, no tak dáme ještě pohraničí, pak vyvěsíme ceduli Protektorát Bohmen und Mahren a bude vymalováno

hanka666 ( 12. května 2016 16:44 )

Hezké videa. A to tu jako chceme, aby se nám tu rval kdejaký čmoud? A do toho třeba navíc i černoši? No to bude nádhera. Vykopat zpět do jednoho. Jinak nebude klid. Jak jste to vy hnupi němečtí mohli dovolit, kuwwa.

tgbg ( 12. dubna 2016 10:16 )

 Fašisti stavěli koncentrační tábory a vraždili v nich lidi. Fašisti vyvolávali války. Fašisti okradli židy o jejich majetek. Fašisti byli po právu zakázáni. Komunisti stavěli koncentrační tábory a vraždili v nich lidi. Komunisti vyvolávali války. Komunisti okradli naše spoluobčany o jejich majetek:domy,živnosti,továrny,lesy,pole,dobytek,zemědělské usedlosti,mechanizaci,rybníky,louky,domy....Komunistické bestie popravovaly nevinné lidi na základě smyšlených obvinění. Komunističtí kolaboranti a vrazi pozvali do Československa ruské okupanty, kteří vraždili naše spoluobčany, stavěli si u nás svoje militaristické okupační základny a 22 let vysávali náš stát. Komunisti za 40 let své totalitní vlády dokonale zruinovali ekonomiku Československa a totálně vydrancovali nerostné bohatství Československa. Komunisti nebyli po právu zakázáni. Komunističtí pravdoláskaři mohou děkovat svému zachránci V. Havlovi a denně by mu měli nosit čerstvé květiny na jeho hrob. Bohužel. Komunisti jsou horší než fašisti, protože likvidovali svůj národ, svůj stát a prodali ho do otroctví ruských okupantů!!! Komunisti stejně shoří v pekle.

tgbg ( 12. dubna 2016 08:51 )

Za toto všechno může zločiné židovské RUSSKO !!!Sýrie měla kdysi dobré vztahy s USA hlavně po ekonomické stránce a bohužel nechala se zlomit RUSSKÝMI zločinci a začala dělat to co jí nařizují ona totiž jim stála v cestě proti USA !!!

kerloss ( 11. dubna 2016 19:29 )

No jo at si to tam sami vyridi a netahaji to mimo Nemecko, nas to nezajima jejich problem. herHitlerMerkelova si to zaslouzi muslimove jim znici zemi a vydrancuji.

Zobrazit celou diskusi