Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Třetí terorista na útěku. Belgičané ukázali nové video „muže s kloboukem“

Autor: simao, ČTK - 
7. dubna 2016
20:45

Po „muži s kloboukem“, který je podezřelý z podílu na teroru na bruselském letišti Zaventem, dál pátrají belgičtí vyšetřovatelé. Dostali se do úzkých a žádají opět o pomoc veřejnost. Údajný komplic teroristů Bakraouiho a Laachraouiho je stále na útěku. Belgičané proto zveřejnili nové video a doufají, že ho někdo pozná. Dosavadní stopy ke zdárnému vypátrání nevedly.

Belgická prokuratura ve čtvrtek zveřejnila nové video v rámci pátrání po muži, který je podezřelý z podílu na březnových atentátech na bruselském letišti. Hledaný oproti ostatním dvěma atentátníkům útok přežil a je stále na útěku.

Prokuratura vyzvala opět možné svědky, aby se přihlásili vyšetřovatelům. Úřady již při první výzvě o pomoc v pátrání zveřejnily krátký záznam z letiště, na kterém je vidět hledaný muž s kloboukem na hlavě.

Úřady v novém videu upřesňují trasu, kudy podle záznamů bezpečnostních kamer na ulicích podezřelý utekl do města. Věří, že ho někdo mohl vidět. Úřady také žádají o pomoc při hledání světlé bundy, které se podezřelý při útěku zjevně zbavil.

„Zvlášť nás zajímá ten kabát. Mohl by nám o hledaném mnoho říci,“ zdůraznil prokurátor Eric Van Der Sypt na tiskové konferenci. Vyjádřil naději, že kabát a pachatele mohl někdo na uvedené trase zahlédnout. Nevyloučil, že podezřelého mohl někdo dokonce náhodně natočit či vyfotografovat na pozadí svých snímků, aniž by věděl, o koho jde.

„Muž s kloboukem“, jak se hledanému v Belgii přezdívá, se na záznamu letištních bezpečnostních kamer objevil vedle útočníků Brahima El Bakraouiho a Najima Laachraouiho.

Zatímco Bakraoui a Laachraoui později na letišti spáchali sebevražedný pumový atentát, třetí muž uprchl a na místě nechal pouze bombu. Tu zneškodnili pyrotechnici.

Belgická policie krátce po atentátech zadržela novináře na volné noze Fayçala Cheffoua, kterého podezřívala, že je tím hledaným třetím mužem. Po dvou dnech ho ale musela propustit, neboť měl na dobu atentátů alibi. Sebevražedné útoky skupinky džihádistů na letišti Zaventem a ve stanici bruselského metra 22. března zabily kromě tří atentátníků dalších 32 lidí.

Čtěte také: Vše o teroristických útocích v Bruselu

pekaaaros ( 7. dubna 2016 23:16 )

to je úplně jasný, že to je ten samej, kterýho už měli. alibi si opatří, když bude chtít. ale kvůli srdíčku a sluníčku ho museli pustit.

zdenkk ( 7. dubna 2016 21:43 )

Důchodci, i ti co tam brzy budete, pamatujte si to do voleb !!! Top 09 proti navýšení pro důchodce : 200,-Kč !!! Nikdo z TOP 09 nehlasoval pro zvýšení důchodů od 1.ledna 2017 !!! Nesouhlasilo 13 : Zdeněk Bezecný, Jan Farský, Petr Gazdík,Leoš Heger, Václav Horáček, Jiří Koubek ,Marek Ženíšek,Věra Kovářová, Michal Kučera, Helena Langšádlová, František Laudát,Jaroslav Lobkowicz (Plzeň), Karel Tureček Nepřihlášeni: 4. Nina Nováková, Stanislav Polčák, Karel Schwarzenberg(usnul), František Vácha Zdrželi se: 3: Jiří Skalický, Anna Putnová, Gabriela Pecková Omluveni: 6: Markéta Adamová, Jitka Chalánková ,Daniel Korte, Miroslav Kalousek,Rom Kostřica, Herbert Pavera ____________________________________________________________________________ Všichni z TOP 09, ale hlasovali pro zvýšení platů poslanců o 7000,- Kč !!! !!! ... za TOP 09 pro BYLO VŠECH .............26 poslanců !!!

Zobrazit celou diskusi