Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rovnoprávnost, či zvrácenost? Liberálové přišli s nápadem na „mužský potrat“

Autor: všm - 
7. března 2016
18:50

Mít, či nemít potomka je zásadní životní otázka. Zatímco ženy mají v západní civilizaci obvykle možnost nechtěné těhotenství přerušit, muži sami o sobě žádnou možnost zařadit „zpátečku“ nemají. To chce ale změnit mládežnické křídlo švédské Liberální lidové strany. Svůj plán přirovnává k „mužskému potratu“.

„Muži by měli mít stejně rovné právo ohledně rodičovství. I oni by měli mít možnost rozhodnout se, zda se stanou rodiči, nebo ne,“ uvedl k návrhu předseda organizace Marcus Nilsen pro švédské noviny Aftonbladet.  

„Mužská verze potratu“ neznamená, že by snad partneři mohli nutit své partnerky k tomu, aby těhotenství přerušily. Mladí politici pouze navrhují, aby měli muži právo odmítnout otcovství do stejného týdne těhotenství, do kterého mají ženy právo podstoupit interrupci. V případě České republiky se jedná o 12. týden gravidity. 

Jak to vidíte vy?

V praxi po odmítnutí otcovství mohou samozřejmě ženy dítě donosit, jejich partneři ale k potomkovi nebudou mít jakékoliv závazky. Například po nich tak nebude nikdo moci vymáhat alimenty. Naopak oni nebudou mít žádný nárok dítě vídat, pokud by si snad svůj postoj rozmysleli. Volba se již nedá vzít nikdy zpět.  

Podle Nilsena jako první s myšlenkou přišla ženská členka jejich strany. „Kolem nás jsou nekonečné příklady toho, kdy muži nemohou ani říct, zda a jak chtějí být do rodičovství zapojeni. Přitom je důležité, aby v tomto ohledu byli k sobě upřímní a jasně deklarovali své záměry,“ popsal politik. 

Není to ale první ani pravděpodobně poslední kontroverzí návrh, s kterým mládežnické křídlo Liberální lidové strany přišlo. Nedávno vystoupili například s myšlenkou, aby byla nekrofilie a incest legální. 

Vypadalo by to tak, že sex mezi sourozenci by byl možný po dovršení 15. roku života obou zúčastněných a jejich vzájemném souhlasu. Souhlas by byl základním předpokladem i u nekrofilie. Lidé by si mohli už za života zvolit, co chtějí, aby se s jejich tělem stalo po smrti. Pokud by ho například chtěli přenechat partnerovi, pak by na to podle liberálů měli mít právo.

Téma interrupce je mnohdy ožehavé, zneužil ho třeba střelec v Coloradu:

e.44 ( 7. března 2016 20:29 )

Švédi se holt chtějí přiblížit těm Norskejm prasatům, kde je incest běžnej. Asi toužej po tom být stejně degenerovaný a neobtěžovat se těhotenstvím a krást děti jiným, stejně jako Barnevernet v Norsku.

andorea ( 7. března 2016 20:23 )

Vypadalo by to tak, že sex mezi sourozenci by byl možný po dovršení 15. roku života obou zúčastněných a jejich vzájemném souhlasu. Souhlas by byl základním předpokladem i u nekrofilie. Lidé by si mohli už za života zvolit, co chtějí, aby se s jejich tělem stalo po smrti. Pokud by ho například chtěli přenechat partnerovi, pak by na to podle liberálů měli mít právo. --------- Dnes se zvrhlým hovadům říká liberálové? A co zoofilie? Ta se neplánuje? Tam by stačilo zamečení kozy jako souhlas?

e.44 ( 7. března 2016 20:10 )

Tak to je samozřejmě blbost. Doplatěj na to akorát ženy kterým partner nejdřív naslibuje hory i s horákama a pak se na ně vlastně legálně vyprdne a ženská zůstane na dítě sama. A zlatokopky? tak ty to holt sdělej dotyčnému až po uplynutí 12. týdnů buď s tím, že o těhotenství dřív nevěděly nebo budou naopak tvrdit, že to partnerovi řekly včas(i když ne) a že on se rozhoupal pozdě.

lenkaat ( 7. března 2016 20:09 )

 Uplna blbosť . Muži keď nechcu mať deti tak nech sa daju vikastrovať . To či žena porodi dieťa je len na nej . Muži nikdy rodiť nebudu takže nevedia ake to je .

DBBS ( 7. března 2016 19:26 )

Jsem na 100% PRO. Aspoň bude konec zlatokopek.

Zobrazit celou diskusi