Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lupiče na Urale udaly jeho vlastní stopy ve sněhu

Lupiče udaly jeho vlastní stopy ve sněhu.
Lupiče udaly jeho vlastní stopy ve sněhu.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
20. ledna 2016
07:00

Až osm let vězení hrozí pětatřicetiletému Rusovi, který na Uralu přepadl obchod a jeho majitele přiměl pod pohrůžkou namířené zbraně vydat obsah pokladny. Ale zrovna sněžilo, a tak policistům stačilo sledovat čerstvé stopy ve sněhu, vedoucí od obchodu asi tři kilometry přímo ke dveřím lupičova bytu.

Dopadený lupič nebyl dosud trestán. Policisté v jeho bytě zabavili plastovou hračku ve tvaru pistole, nůž, masku s otvory pro oči a 7600 rublů (asi 2400 Kč), což podle lupiče představovalo veškerou hotovost z pokladny obchodu, ačkoliv obchodník tvrdil, že byl prý okraden o 50 000 (asi 16 000 Kč).

Na svou obhajobu muž argumentoval ekonomickou krizí: zrovna před Novým rokem byl propuštěn z práce, ale potřeboval peníze, aby uživil pět malých dětí.

Rusko bolestně pociťuje pád cen ropy, své hlavní vývozní komodity, jakož i ekonomické sankce uvalené Západem po ruské anexi Krymu a rozdmýchání proruského povstání na východě Ukrajiny. Server se ale nezmínil, zda je podobný typ kriminality za nynější krize na vzestupu.

lipno ( 20. ledna 2016 10:22 )

Jak ho mohly STOPY udat, snad prozradit. Udat Lýbu Chocholouškovi za to, jak to vede!

Zobrazit celou diskusi