Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Diktátorova hlasatelka: Jediná žena, kterou Kim pověřil, aby v TV šířila propagandu

Autor: shp - 
8. ledna 2016
10:47

Její tvář zná každý Severokorejec, který má televizi. Jasně že je to zlomek obyvatelstva, protože v KLDR žije většina lidu bez elektřiny, ale stejně jde o významnou tvář režimu. Ri Čun-hý (69) je jedinou televizní hlasatelkou, které v Severní Koreji důvěřují natolik, aby mohla šířit komunistickou propagandu.

A pověření k tomu nepřichází od nikoho jiného než od samotného diktátora Kim Čong-una. Byla to samozřejmě Ri Čun-hý, která v posledních dnech přinášela reportáže o úspěšném testu vodíkové bomby, která zastrašila západní imperialisty ohrožující lidově demokratickou republiku.

Nevzdáme se jaderného programu, dokud Spojené státy nezmění svůj agresivní postoj,“ hlásala Ri Čun-hý z televizních obrazovek. Léty protřelá hlasatelka v zemi oznamovala vždy ty nejdůležitější zprávy.

S pláčem a zármutkem oznámila severokorejskému lidu, že zemřel jejich milovaný a mýty opředený vůdce Kim Čong-il. Stejně tak, jako když v roce 1994 zemřel jeho stejně božský otec Kim Ir-sen. V zemi je tak hlasatelka celebritou.

Špatně se rozhodně nemá. Dlouholetá kariéra ve státním médiu ji přinesla bohatství. Podle zvěstí žije v honosné vile přímo v centru hlavního města Pchjongjang.

funebrak ( 8. ledna 2016 11:45 )

To my máme těch šiřitelů pravdy plné Kavčí hory a Vinohradskou 12.

Zobrazit celou diskusi