Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Hlavu manželky zalil do betonu a skočil s ní do jezera vstříc smrti

Autor: shp, so - 
6. ledna 2016
13:21

Rakouské jezero Traunsee u Salzburgu je jako vystřižené z romantického filmu. To, co se u něj ale stalo, připomíná ten nejkrutější a nejděsivější horor. Nejdříve našli potápěči ženské ostatky ve dvou kufrech, potom na dně tašku s hlavu zalitou v betonovém kvádru. K uchu tašky byl za ruku připoután utopený muž (†72). Zavraždil svou manželku (†71) krutým způsobem. Poté se rozhodl pro bizarní sebevraždu.

Co stálo za důchodcovým vražděním, stále zůstává záhadou. Dlouholeté hádky? Stařecká senilita a náhlé pomatení smyslů? Muž totiž svou ženu brutálně po vraždě rozčtvrtil.

Rakouský kriminální komisař Gottfried Mitterlehner uvedl, že žena byla uškrcena. Pachatel pak musel části jejího těla nacpat do dvou kufrů a vhodit je do jezera. Co se dělo potom, policie stále tápe.

Přiklání se ale k verzi, že pachatel zalil hlavu oběti do betonu, kvádr vložil do velké tašky a připoutal se k uchu. Pak z pocitu viny spáchal sebevraždu, když skočil do jezera s těžkou taškou připoutanou k zápěstí.

Mrtvola muže byla vylovena policejními potápěči v pondělí poté, co se na hladině jezera Traunsee našly o den dříve dva kufry s lidskými ostatky, zakrvaveným oblečením a ručníky,“ uvedl Mitterlehner.

Komisař odmítl odtajnit identitu mrtvého manželského páru. Kromě toho, že trvale žil v německém Frankfurtu.   

Zobrazit celou diskusi