Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děda Putin Mráz daroval chudé dívce štěně. „Zázraky se dějí,“ jásá Rusko

Autor: bru/ČTK - 
31. prosince 2015
11:52

Ruský prezident Vladimir Putin zvládá nejen roli drsného dobrodruha, ale i štědrého Dědy Mráze. Jedenáctileté školačce Anně Abramovové z Kurska daroval pod novoroční stromeček fenku labradora.

O štěněti dívka už dlouho snila, ale nemohla si jej dovolit. Její matka, učitelka, sama vychovává kromě dcery ještě syna. Anna proto napsala o svém trápení rovnou hlavě státu – a prozíravě tak učinila ve čtvrtletním předstihu před Novým rokem, který se v Rusku a dalších postsovětských zemích slaví podobně jako jinde Vánoce.

„Zázraky, jak vidíme, se dějí!“ uvedla o chlupaté nadílce pod stromečkem u Abramovových starostka města, ležícího v centrálním Rusku. Prezident kromě psa a novoročních pozdravů poslal také velikou krabici cukroví.

„Zázraky, jak vidíme, se dějí!“ uvedla o chlupaté nadílce pod stromečkem u Abramovových starostka města. „Zázraky, jak vidíme, se dějí!“ uvedla o chlupaté nadílce pod stromečkem u Abramovových starostka města. | Reuters/ glava-kurska.ru

Psa si zasloužila, má samé jedničky

Matka dívky si myslí, že dárek od prezidenta je více než zasloužený: dcera je jedničkářka a také vyhrává olympiády ze školních předmětů.

Tříměsíční fenka slyšící nově na jméno Undina si už na nový domov zvykla. „Štěně se skamarádilo s předchozími obyvateli bytu, kočkou a potkanem, když projevilo odlišné chutě. Dává přednost masným jídlům a kaším,“ ujistil v komuniké městský úřad.

Anna ovšem od nynějška musí vstávat dřív, aby ještě před odchodem do školy stihla vyvenčit Undinu, jejíž jméno může odkazovat k bájné bohyni, anebo spíše k hrdince melodramatického seriálu.

V Rusku nosí dárky „Putíšek“
Vladimir Putin má vlastní kalendář. Vladimir Putin má vlastní kalendář. | Twitter, Facebook

Putin letos neobdaroval jen jednu holčičku z chudé rodiny, ale hned dvě. Štěně plemene husky dostala už před třemi týdny dvanáctiletá Olga Maruščenková ze sibiřské vsi Belyj Jar, která si prezidentovi o přesně takový dárek pro sebe a mladší sestru taky napsala.

Vladimira Putina jsme už viděli v různých rolích:

rumungro ( 31. prosince 2015 22:46 )

Podle diskutujících se v Rusku platy berou v naturáliích.Jde o pěkný zážitek,který se matce fakt povedl.Vypadá to,že je to tady samej středo-školák.

naidka ( 31. prosince 2015 15:27 )

Tvému psovi by bylo líp u lidí, kteří neškudlí a nepřepočítávají peníze a nebrali by ho jako nutné zlo - jako danajský dar.

naidka ( 31. prosince 2015 15:23 )

První, co každého napadne je, že pes v chudé rodině nebude mít co žrát. Možná to nakonec bylo tak, že Putin věnoval štěňata do rodin, které až tak chudé nebyly, to jen Plesk v rámci protiputinovské propagandy přidal na dramatičnosti.

majojo ( 31. prosince 2015 14:48 )

Nojo, on nějak přehlédl, že je rozdíl darovat sa francouzské policii a nemajetné rodině. Prostě se mu zlíbilo rozdávat psy. Voloďo, tak přihoď i nějaké ty granule. Vánočni pečivo se sežere raz dva - a psi ho mít v hubě nebudou.

ninga ( 31. prosince 2015 13:44 )

opuštěných psů a namnožených štěňat jsou mraky, není problém získat psa, ale uživit ho a postarat se o něj. náš pes mě jen na krmení stojí 12tisíc ročně, a to není labrador. danajský dar

Zobrazit celou diskusi