Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trumpův útok vyděsil malou holčičku: Ochráníme tě, vzkazují američtí vojáci

Autor: mb - 
28. prosince 2015
13:27

Sbalila si své oblíbené hračky, zkontrolovala zámky na dveřích a s vyděšeným výrazem čekala na „odsun“. Tak reagovala 8letá muslimská holčička Sofia na slova extrovertního miliardáře a republikánského kandidáta na post prezidenta USA Donalda Trumpa (69), který v televizi zaútočil na muslimy. Reakci dívenky zveřejnila její matka na webu, za pár dní holčičce ochranu slibovaly už stovky amerických vojáků.

„Je to smutný den pro Ameriku, když musím utěšovat 8leté dítě, které vyděsil Trump, jenž chce vyhostit všechny muslimy ze země. Dcera si začala sbírat své oblíbené věci pro případ, že k nám vtrhne armáda, aby nás odsunula z našeho domu. Zámky na dveřích zkontrolovala třikrát nebo čtyřikrát. Tohle je terorismus. Žádné dítě v Americe by nemělo zažívat podobné stresy,“ napsala na Facebook máma holčičky Melissa Chance Yassini.

Sad day in America when I have to comfort my 8 year old child who heard that someone with yellow hair named Trump wanted...

Posted by Melissa Chance Yassini on Wednesday, December 9, 2015

Kontroverzní slova pronesl Trump již před časem, a přestože byl za svá slova tvrdě kritizován, svou „ideu“ dále podporuje a rozhodně se nehodlá omlouvat. Kdyby bylo po jeho, do země žádné muslimy pouštět nebude a syrští uprchlíci budou vyhoštěni ze země.

Za pár dní na Yassinin příspěvek na Facebooku odpověděly tisíce lidí. A nechyběli mezi nimi ani členové americké armády, kteří chtějí dívenku chránit. Na sociální síti Twitter se rozjela kampaň s názvem I will protect you, kde vojáci ve službě i v záloze vyjadřují podporu muslimské dívce. „Opravdoví vojáci chrání všechny Američany,“ napsal uživatel jp thomson. „Neboj se Sofie! V přísaze, kterou jsem složila, jsem se zavázala chránit všechny rodiny v našem skvělém národě, včetně tebe,“ píše Cristina Trecate. „Sofie, máš naši podporu!“ přidává se další voják Marcus Grodd.

Reakce vojáků i civilistů matku malé Sofie velmi potěšily. „Křesťané, ateisté, Židé, lidé různých povolání a různých sociálních vrstev nám vyjádřili podporu.  Čtu si každý příspěvek a Sofie nyní chápe, že jsme částí americké společnosti,“ prozradila Melissa Chance Yassini tamním médiím.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prycsnima ( 10. ledna 2016 00:45 )

 Zahalená muslimka „přišla v míru“ na Trumpův mítink, vyvedli ji..... Prisla pouze provokovat!Svi ne jedna.

rumungro ( 28. prosince 2015 19:00 )

Tam pišou,že ji voják napsal,že jsou američtí vojáci,kteří brání americký lid.Ta holčička asi američanka nebude.Je nějak divně vychovaná,když se takhle chová,pokud ji teda nedávají záhul děcka ve škole.Nejspíš to bude pokus podojit naivky.

frantaklika ( 28. prosince 2015 16:18 )

už v 8-mi letech pochopila co je její muslimská family za pakáž a že bílý muž to nenechá zajít tak daleko, prostě sbalila švestky a čeká na odsun, kdo to proboha ještě nechápe, kolik mrtvých ještě bude než se i ty zelené mozky vzpamatují? Mimo jiné kolik toho ti hrdinové vybojovali?

Zobrazit celou diskusi