Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Putin nechal odpálit letadlo s Rusy nad Egyptem, tvrdí bývalý agent KGB!

Autor: bop, ČTK - 
26. prosince 2015
11:52

Podle bývalého agenta KGB Borise Karpičkova stojí za říjnovým útokem na ruské letadlo nad Sinají sám Putin. Muž má prý složku, která jeho tvrzení dokazuje. Ruský prezident podle něj zavraždil vlastní občany, aby ospravedlnil vedení války v Sýrii.

Ruský Airbus A321 letěl na konci října z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, ale nad Sinají se zřítil. Již krátce po nehodě se spekulovalo o tom, že příčinou byl teroristický útok, naznačovaly to mimo jiné Spojené státy, Británie či Izrael. Katastrofu nepřežil nikdo z 224 lidí na palubě – 217 pasažérů a 7 lidí z posádky.

Podle stop na tělech obětí se odborníci shodují, že za pádem letadla musela být výbušnina. Někteří sice zemřeli na hypoxii (nedostatek kyslíku) a mnozí zemřeli nárazem na zem, zejména pasažéři z přední části letadla ale utrpěli vážná zranění hrudníku a orgánů, různé zlomeniny, a dokonce silné popáleniny, což poukazuje na explozi na palubě.

K útoku se velmi brzy přihlásil Islámský stát. Tato teroristická organizace je však známá tím, že využívá strach k posílení své moci. I kdyby za útokem ve skutečnosti nestála, hodil by se jí k podpoření děsivé image.

Jenomže extremisté neměli o nic více informací o katastrofě než vláda na zemi. Boris Karpičkov, bývalý agent KGB (později FSB), věří, že všechno bylo úplně jinak, než se zatím zdá. Karpičkov se svou ženou žijí v současné době v utajení pod novou identitou ve Velké Británii. Odstěhoval se tam, když se začal bát o svůj život. Muž totiž tvrdí, že za útokem a masovou vraždou na nebi nad Sinají není ISIS, ale Kreml.

Major Karpičkov tvrdí, že podle Putina ztrácelo Rusko v Sýrii a na Středním východě politický vliv. Navíc hrozila ztráta spojenectví, protože vzbouřenci proti prezidentovi Assadovi získali podporu od západních zemí. Po pádu letadla mělo Rusko získat celosvětový souhlas pro masivní vojenské operace proti nepřátelům Assada – pod záminkou akcí proti bojovníkům Islámského státu.

Jestli je to jen další šílená konspirační teorie, nebo jestli na tom skutečně může být něco pravdy, však zatím není známo.

salto ( 29. prosince 2015 11:50 )

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej

marais ( 28. prosince 2015 14:29 )

zase kecy magora...jedině Putin může zastavit proud migrantů ze Sýrie, když tam Daeš zničí a oni nebudou mít důvod do EU táhnout, kapišto! 4 roky totiž OSN,nato, usa ani EU nic neudělali,jen čumí!

marais ( 28. prosince 2015 14:24 )

celý agent Karpičkov je blázen...pád letadla mohl spíše Putinovi velmi uškodit, protože v té době bombardoval Daeš o 106. Jak ubohé kecy tu blesk zase vypustil!

1212014 ( 26. prosince 2015 23:13 )

Kašle na mínění jiných zemí, to máš pravdu, všichni se ho bojí. Je to blázen a diktátor, těm se neodporuje, ale potřeboval pomoci Asadovi. Putin si brousí zuby na Sýrii, má tam velké zájmy podnikat a možná i časem žít. Však za pár let uvidíš

1212014 ( 26. prosince 2015 23:10 )

Těma urážkama Pičkina to neokecáš

Zobrazit celou diskusi