Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Extrémní cestovka Asad Tour: Rusové chystají zájezdy na syrskou frontu

Autor: mb - 
16. prosince 2015
05:55

V Rusku je možné všechno. A není to jen léty zažitá, navíc trochu posměšná fráze. Aktuálně si tu jedna firma zaregistrovala obchodní značku Asad Tour a chystá zájezdy do Sýrie na bojovou frontu. O kuriózním počinu referují ruská média s odvoláním na Agenturu městských zpráv Moskva.

Žádost o registraci značky Asad Tour si podala společnost Megapolis. „Žadatel plánuje v příštím roce nabídnout zájezdy z Moskvy do Sýrie s možností návštěvy válečné fronty. Bude se jednat o individuální zájezdy pro tři až pět lidí maximálně na pět dní,” prozradil novinářům Anatolij Aronov, prezident První patentové společnosti, která Megapolisu poskytla odbornou konzultaci při jednání s Rospatentem (úřad registrující v Rusku duševní vlastnictví, pozn. red.).

„Nehledě na krizi v turistickém odvětví, vždy se najdou lidé, kteří chtějí spojit poznávací zájezdy s možností svýma vlastníma očima uvidět přírodní katastrofy nebo strávit nějaký čas na místě, kde zrovna dochází k bojům,“ doplňuje Aronov a dodal, že Asad Tour už prý jedná s úřady a hotely v Sýrii.

Podobné „zájezdy“ prý nabízely ukrajinské cestovní kanceláře na východ Ukrajiny, kde zuří občanská válka. Drtivá většina médií ale podobné počínání odsoudila jako neetické.

Zda Asad Tour bude opravdu příští rok pořádat zájezdy do Sýrie na válečnou frontu, nebo společnost zanikne dříve, než si první „turisté“ objednají „dovolenou“, ukáže čas. 

 

anka ( 16. prosince 2015 14:14 )

proc by se mel kdokoliv divat na youtube? Tam si prece kazdy muze dat co chce, tak se smazi nejruznejsi propagandy udavat sva videa

anka ( 16. prosince 2015 14:12 )

ty zase neumis diskutovat, pokud lidi maji jiny nazor, akorat je urazis. Putin ti plati, nebo proc se vlastne za nej tak urputile bijes?

tgbg ( 16. prosince 2015 11:57 )

 Zajímavá forma ruského fašizmu. Opět budou válčit, vraždit a drancovat ruští dovolenkáři. Jako na Ukrajině, kterou Rusko nemilosrdně plení a okupuje.

turan ( 16. prosince 2015 11:39 )

Ak je tam občanská válka co tam dělají Rusi?Fašista Putin odškodnil pozostalých 2000 po Ruských vojákoch,a 2500 ranených z Ukrajiny !

vi3ol ( 16. prosince 2015 09:38 )

Baví mě nasbírat trubky, jako ty??!..

Zobrazit celou diskusi