Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osobnost roku? Podle časopisu TIME „morální vůdkyně“ Angela Merkelová

Autor: ČTK, mb - 
9. prosince 2015
14:43

Osobností letošního roku amerického časopisu Time je německá kancléřka Angela Merkelová (61). Oznámila to šéfredaktorka časopisu Nancy Gibbs, podle níž redakce ocenila její roli morální vůdkyně či její vstřícný přístup k uprchlíkům. Titul obvykle Time uděluje člověku, který v končícím roce nejvíce ovládl zpravodajství a veřejný život.

Jednašedesátiletá politička podle magazínu „po své zemi chtěla více, než by si většina politiků troufla“ a „byla vytrvalou morální vůdkyní“.

Merkelová byla letos výraznou postavou při snaze o řešení ukrajinského konfliktu, řecké dluhové krize a především přílivu uprchlíků do Evropy. Za vstřícný přístup vůči migrantům byla kritizována politiky řady evropských zemí a ztratila část popularity německých voličů.

„Svým pohledem na uprchlíky jako na oběti hodné záchrany spíše než na vetřelce, které je třeba zapudit, vsadila tato žena vychovaná za železnou oponou na svobodu,“ uvedla Gibbs ve zdůvodňujícím textu.

Loni udělil Time prestižní titul kolektivně lékařům, zdravotníkům a dalším lidem bojujícím proti ebole. O rok dříve se jeho nositelem stal papež František.

ouha ( 10. prosince 2015 17:10 )

Vzhledem k tomu, že v minulosti byl osobností podle Times vyhlášen taky ADOLF HITLER nebo J.V.STALIN, tak se ocitla v zajímavé společnosti. To, že na druhém místě za ní se umístil čelný představitel "Islámského státu", taky o něčem vypovídá.

meverickx ( 10. prosince 2015 16:09 )

 Osobnost roku ????? ---- Jednoznačně Orbán !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mandat ( 10. prosince 2015 15:31 )

Lidi v Nemecku to berou jako skandal.Ta nemozna zenska zamori celou Evropu arabakama,co hodlaji jen parazitovat a sirit islam.Navic ani nevi,kolik jich ma v zemi,neni evidence ani kontrola.

keep.smiling ( 10. prosince 2015 14:02 )

a víš co by sis zasloužila ty? Pár facek, pořádných. Takoví jako ty akorát zničí Evropu!!

rumungro ( 9. prosince 2015 23:38 )

Ukrajina,Řecko,uprchlíci.Ukrajinu ovládla zlodějská oligarchie,která provokuje Rusko,Řecko živí EU a drtivá většina uprchlíků nejen rozeštvala mezi sebou Evropsky státy,ale stala se i tikající bombou.To,že Merkelová ztratila sympatie nevadí,svoji úlohu sehrála.Opravdu o tohle amíkům šlo?Asi ano,když ji za toto ocenili.

Zobrazit celou diskusi