Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kolumbijské monstrum má na účtu 16 vražd: Bezdomovec rdousil dívky a obcoval s jejich těly

Autor: lm - 
7. prosince 2015
22:05

Kolumbijská policie objasnila případ sériového vraha, který nejméně čtyři roky terorizoval hlavní město Bogotu. Bezdomovec Fredy Armando Valencia (34) vraždil ženy z chudinských poměrů, obcoval s jejich mrtvými těly a pak je rozčtvrtil a zakopal.

Fredy Armando Valencia byl policií přistižen, kterak v tašce nese lidské ostatky. Zprvu odmítal, že by byl sériový vrah, a bránil se, že jednal v sebeobraně. Pak se přiznal k vraždám sedmi žen, a když policie našla další ostatky, změnil svou výpověď na celkem 16 obětí!

Podle policistů si Valencia své oběti vybíral v chudinské čtvrti v Bogotě. Zaměřoval se na ženy ve věku 18–22 let, které nalákal k sobě pod příslibem, že jim za sex poskytne jídlo a drogy. „Chtěl jsem je vykoupat, změnit je a pomoci jim, aby si mohly mnohem snáze vydělat peníze,“ uvedl Valencia pro televizi Fox News Latino. „Když jsem je pozval k sobě, chtěl jsem na oplátku jen pět minut potěšení.“

Když ženy odmítly, Valencia se na ně vrhl a udusil je. Poté jejich těla rozřezal, zabalil do plastikových pytlů a zakopal v horách Monserrate, které jsou v Kolumbii vyhledávaným turistickým cílem. Sériový vrah se také přiznal k tomu, že s mrtvolami obcoval. V rozhovoru s médii se ale urputně bránil, že není monstrum.

Policie zatím našla „jen“ osm těl, mezi nimiž nejméně jednoho muže. Vyšetřovatelé se domnívají, že Valencia vraždil po čtyři roky. Léta zůstal neodhalen, protože si vybíral dívky z rozpadlých rodin, které posléze nikdo nesháněl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi