Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zápalná bomba v Egyptě: 16 lidí zabil bývalý zaměstnanec

Autor: ČTK, mb - 
4. prosince 2015
10:14

Při výbuchu zápalné bomby dnes zemřelo v káhirské restauraci nejméně 18 lidí. S odvoláním na egyptskou policii to oznámila agentura Reuters. Egyptská agentura MENA hovoří o 12 obětech a pěti raněných. Na místě vypukl požár a podle webu Jaum7 jsou mezi oběťmi hlavně zaměstnanci podniku. Tři muži, považovaní za pachatele, z místa údajně uprchli.

O jednom z nich policisté tvrdí, že je bývalým zaměstnancem restaurace a že byl propuštěn. Muži prý přijeli na místo na motocyklu.

Podnik, který některé egyptské zdroje označují za noční bar nebo diskotéku, je ve čtvrti Agúza na západním břehu Nilu. Požár se podařilo zakrátko uhasit.

Na místo byl přivolán majitel, který přiznal, že měl pracovní spory s některými zaměstnanci, ale netušil prý, že by kvůli tomu mohli spáchat podobný čin. Podnik je v přízemí budovy, nemá únikový východ a podle egyptských sdělovacích prostředků se většina obětí udusila.

Zatím není jasné, zda byl útok aktem msty nebo zda jsou za ním islámští radikálové. V Egyptě tyto kruhy útočí od roku 2013, kdy armáda svrhla prezidenta Muhammada Mursího a nová vláda pak zakázala islamistické Muslimské bratrstvo, které Egyptu vládlo po revoluci z roku 2011.

placenta ( 4. prosince 2015 13:02 )

ty jsi ale mongol co

vi3ol ( 4. prosince 2015 12:56 )

Mám docela obavy..kde skončily tuny výbušnin z Vrbětic, odvezené pronajímatelem skladů před výbuchy, teď uváděny jako vybuchlé??..od teroristů dostanou desetinásobně víc, než oficielně..pojišťovna jim to už snad zaplatila..

pavel215-evzen-02 ( 4. prosince 2015 11:59 )

A kam bys chodil pro almužnu, špíno?

Zobrazit celou diskusi