Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řecká sexkrize: Studentky prodávají vlastní těla za jídlo!

Autor: ČTK, lm - 
1. prosince 2015
10:19

Pokud ještě před několika lety sháněl muž v Řecku prostitutku, s největší pravděpodobností narazil na dívku ze střední nebo východní Evropy. Jak ale napsal list The Times, šest let ochromující finanční krize a úsporných opatření dohnalo místní ženy zpět k nejstaršímu řemeslu světa, kde nyní nabízejí jedny z nejnižších cen na kontinentu.

Neradostné soupeření na poli prostituce tlačí mladé dívky a studentky ke snižování cen, a některé dokonce nabízejí sexuální schůzky pouze za něco k jídlu.

„Některé ženy to dělají za sýrový koláč nebo sendvič, který potřebují, protože mají hlad,“ řekl Gregory Lazos, profesor sociologie na aténské Univerzitě Panteion, který shromáždil údaje o více než 17 000 sexuálních pracovnicích poskytujících v Řecku své služby. „Jiné to dělají, aby zaplatily daně nebo účty, kvůli naléhavým výdajům, anebo aby měly na drogy.“

Když krize začala, byla běžná cena za sex s prostitutkou 50 eur (asi 1350 korun), ale nyní tato cena klesla až na dvě eura za půl hodiny, dodal Lazos, který prováděl průzkum sexuálního průmyslu tři roky. Případů velmi nízkých sazeb za sex zaznamenal asi 400, což může být z hlediska celého odvětví marginální počet, „ale před vypuknutím krize tento trend vůbec neexistoval“, uvedl Lazos.

Krom toho se podle jeho zjištění zdá, že počet těch nejzoufalejších žen a nejlevnějších prostitutek stoupá. „Nejvíce znepokojující je skutečnost“, řekl Lazos listu The Times, „že se nezdá, že by tato čísla klesala. Namísto toho rostou vytrvalým a soustavným tempem.“

Prostitutkami se stávají mladé ženy

Pokles cen v Řecku odráží globální trend klesajících plateb za sex, k němuž přispívá i internet.

Prostituce v Řecku je legální, ale jen deset asi z 525 nevěstinců v zemi má licenci, což žene mnoho z odhadovaných místních 18 500 prostitutek na ulici nebo do soukromých doupat neřesti.

„Nouze a nutnost představují faktor v rostoucím počtu dívek, které trvale nebo příležitostně využívají sex k výdělkům, a řecké ženy nyní představují 80 procent všech, kdo se v zemi živí prodejem vlastního těla,“ dodal.

Nové „přírůstky“ mezi prostitutkami obvykle představují dívky ve věku 17 až 20 let, což mimo jiné odráží „rostoucí apetit“ po mladších ženách, uvedl Lazos.

Minulý měsíc Řecko šokoval případ nezaměstnané matky, která prodávala svou dvanáctiletou dceru jednomu knězi a jednomu důchodci. Matka, kterou místní sdělovací prostředky překřtily na „monstrum“, byla odsouzena ke 33 letům vězení a pokutě 100 000 eur.

Video Řekové zuří: Nechají nás chcípat v bídě! - Reuters, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

josef2 ( 7. ledna 2016 19:44 )

Nevěřím tomu mají daleko větší životní úroveň než naše ženy samoživitelky ! Ty jsou kolikrát nuceny vykonávat toto řemeslo aby měli na nájem.

sores ( 1. prosince 2015 16:04 )

Jen počkejte až se na planetě neurodí, letos bylo enormní vedro a sucho, voda nebyla a voda je život na zemi!!! Bez vody a slunce je zánik planety.Pak nastane hlad, tudíž boj o holý život. Pak se teprve budou dít věci čeho je člověk schopen za kus žvance!!!

petrfanda ( 1. prosince 2015 15:27 )

https://www.youtube.com/watch?v=iGNaLrecNuI

bizon_pepa ( 1. prosince 2015 14:40 )

To je skoda. Konecne jsem videl duvod, proc se tam vypravit.

nemamradods ( 1. prosince 2015 13:31 )

Autor článku se u toho psaní asi vzrušoval,protože to není žádná pravda.V Řecku mám rodinu a jsem průběžně informován nejen o migrantech,ale i místních poměrech.Tak autore tohoto článku doufám,že jsi dospěl vyvrcholení.

Zobrazit celou diskusi