Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ISIS, jak ho neznáte: Kačenka na hlavě a místo samopalu štětka na záchod

Autor: všm - 
29. listopadu 2015
13:27

Co mají společného žluté nafukovací kačenky a ISIS? Na první pohled toho moc nebude, internetová komunita 4chan se to ale rozhodla změnit. Islamistům ve fotomontážích místo hlav nasazuje právě žluté kachničky a místo samopalů vkládá do rukou záchodové štětky. Proti terorismu se tak snaží bojovat alespoň humorem.

Internet zaplavily obrázky bojovníků ISIS, jak je rozhodně neznáte. Obvykle pečlivě stvořené „tvrdé pózy“ nahradily kačenky na hlavě a záchodové štětky v ruce. 

Humorná iniciativa vzešla z amerického imageboardu 4chan. Stejně jako známé uskupení hackerů Anonymous, i oni se rozhodli s ISIS bojovat po síti. Koneckonců jsou to právě sociální sítě, které radikálové velmi rádi využívají pro propagaci a rekrutování dalších členů. Na mladé lidi často lákavě působí právě ona stylizace ISIS do „drsných“ bojovníků/ninjů, kteří vypadají – poněkud ironicky – jak z amerických akčních filmů. To už ovšem s kačenkou na hlavě neplatí.

Vtipné obrázky někdy doprovází i texty. Například níže je parodie na rozhovor, který vyšel s matkou jednoho z džihádistů. Píše se zde: „Můj chlapec se připojil k ISIS. Poznala jsem, že je asi něco špatně, když začal kvákat a žloutnout.“

ISIS a kačenky ISIS a kačenky | twitter.com/4Chan
 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi