Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nečetla korán a víra ji nezajímala. Před smrtí mi volala, přiznal bratr sebevražedné atentátnice

Autor: ljš - 
19. listopadu 2015
20:10

K večeři si dala KFC a o pár hodin později se odpálila! Sebevražedná atentátnice Hasna Aitboulahcenová, která byla sestřenicí strůjce pařížských útoků Abdelhamida Abaaouda, podle svého bratra sešla z cesty, protože byla v dětství týraná a šla z rodiny do rodiny.

Hasna podle všeho netoužila po krvi z náboženských důvodů. Její bratr Jusuf Aitboulahcen řekl, že jeho sestra se o náboženství nikdy nezajímala, a dokonce ani nečetla korán. Muslimskou pokrývku hlavy prý začala nosit až před měsícem.

"Trávila čas kritizováním v podstatě všeho. Odmítala přijmout jakoukoli radu, nechtěla se dát do pořádku," řekl Jusuf deníku Daily Mail. "Žila ve svém vlastním světě. Nezajímala se o žádné náboženství. Nikdy jsem ji neviděl otevřít korán. Byla pořád přes telefon na Facebooku a WhatsAppu. Říkal jsem jí, ať toho nechá, ale odpálkovala mě, že nejsem její otec nebo manžel, tak ať ji nechám na pokoji," dodal.

Naposledy s ní mluvil před pěti dny. "Volala mi v neděli v sedm večer, protože jsem předtím volal já jí. Zněla, jako by se loučila se životem," popsal. Skočil proto do auta a rozjel se za ní, aby ji zkontroloval. Čekal ale 15 minut a ona nereagovala.

"Volala mi pak, ale řekl jsem, že s ní nechci mluvit po tom, co mě nechala jet za ní bez důvodu. Ve středu ráno jsem pak zapnul televizi a dozvěděl se, že se zabila. Obětovala život, který nám pán dal," řekl.

Podle něj stojí za Hasniným sebevražedným útokem její hrozné dětství. "Stala se obětí násilí, byla velmi mladá – týraná a odmítaná – nikdy nedostala lásku, kterou potřebovala," vysvětlil. "Neměli jsme rodiče, a tak od pěti let vystřídala několik pěstounských rodin. V určité době svého dospívání byla šťastná, pak se ale všechno nějak zvrtlo. Jak vyrůstala, začala utíkat a chytla se špatné party," dodal.

Své poslední hodiny tak strávila se svým bratrancem Abdelhamidem Abaaoudem. Svědek mladou teroristku viděl v úterý pozdě večer, jak pro ně v nedalekém KFC kupuje večeři. To ještě netušila, že bude její poslední, a vypadala prý klidně a vyrovnaně.

Když k domu, ve kterém se skrývala, dorazilo ve středu o půl páté speciální komando, objevila se v okně a křičela o pomoc. Policisté ji vyzvali, aby zůstala na místě, jinak budou střílet. Při dalším policejním útoku na ně prý údajně střílela ze samopalu.

Policisté na ni začali křičet, kde je její partner. V té době byli totiž všichni přesvědčení, že má s Abaaoudem vztah. "To není můj přítel!" zařvala na ně ale Hasna a vzápětí se odpálila. Později ale vyšlo najevo, že byla jeho sestřenicí.

Lidé z Hasnina okolí ji popisují spíše jako extrovertku, která se nevyhýbala alkoholu a nosila kovbojský klobouk. Poté, co se začala zajímat o džihád, se prý pokusila dostat do Sýrie za Islámským státem, ale nepodařilo se jí to. Francouzská tajná služba i policie ji sledovaly. Podle policejních zdrojů opakovaně nabízela své služby pro teroristické atentáty ve Francii.

mandat ( 20. listopadu 2015 14:47 )

Jak mohla cist Koran, kdyz neumela cist ? To ji zblbnul nejaky muslim,veri, ze za smrt za Allaha se potkaji v raji. Proc porad Evropani u techto fanatiku hledaji logiku ???????????? Je to jina mentalita.

ohrazenice ( 20. listopadu 2015 02:38 )

Když primátora(ku) může dělat kde kdo proč ne džihádistka. Všechno spěje k tomu že nejen v Praze budou vládnout džihádisté.

janetazahro ( 19. listopadu 2015 23:45 )

 No, prave, ze mi tam nejak chybi,co jako dela Rusko, pokud vim, neni to davno, co se Putin sesel s Asadem, a Rusove si kladou podminky , ze Asad musi zustat nadale v cele statu Syrie a s nim se musi dale jednat o dalsim vyvoji statu postupu proti IS . Ale kdo je to vlastne tato postavicka ? Za kym stoji ? Rusove bombarduji cile, kde se vubec IS nevyskytuje. Tak teda nevim, proc realistai se nevenuje i tomuto tematu.Alejak vidim,nestojimemu za to, aby k tomu vubec neco napsal blizsiho.

janetazahro ( 19. listopadu 2015 23:01 )

 to realistai: zajimalo by me, jak to vsechno vis, ze CIA, NATO a USA tohle vsechno co pises zrealizovalo, domnivas se snad, ze za teroristickymi utoky v P. stoji snad USA ? Myslis, ze oni zorganizovali migraci uprchlilku z ruznych zemi do Evropy ? Chteji snad rozsirit islam v Evrope ? Muzes nam vysvetlit proc by to delali ? Jako chapu, ze EU se nechova zrovna v poradku, frau merkel to docela podelala, ze je vsechny pozvala a myslim, ze ji za to Nemci prave ted "miluji " a jeste v budoucnu milovat budou. Ale nikdo snadnechtel, aby tolik lidi v Parizi umrelo, prece to byli nevini lide. Bohuzel se dalo cekat, ze mezi uprchliky dostanou i teroriste z IS. Selhaly vlady EU,selhaly tajne sluzby atd... organizace zadna. V tomto ohledu fakt skodamluvit. Jedted cekat,co bude dal.

catherin4 ( 19. listopadu 2015 21:37 )

A to, že bola jeho sesternicou vyvracia to, že bola jeho priateľkou? V moslimských zemiach väčšinou vyberá nevestu synovi matka a v drvivej väčšine mu vyberie niektorú jeho sesternicu. Možno aj preto sú taký zdegenerovaní.

Zobrazit celou diskusi