Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Texas decimují tornáda, zabila již šest lidí

Autor: ČTK - 
31. října 2015
09:04

Vlna bouří a silných dešťů vyvolala na východě Texasu záplavy, kvůli nimž v pátek a sobotu zemřelo nejméně šest lidí. Kvůli četným tornádům v oblasti byly zrušeny desítky letů, uvedly místní úřady podle agentury Reuters.

V pátek zemřeli při záplavách v centrálním Texasu nejméně čtyři lidé, v sobotu byla objevena další dvě mrtvá těla v oblasti Houstonu. Tam od páteční noci napršelo přes 300 milimetrů srážek, voda zaplavila ulice a byla omezena veřejná doprava.

Také řeky kolem Austinu dosáhly rekordních maxim. Houstonská policie našla jedno mrtvé tělo v zaplaveném příkopu a další v zalesněné oblasti, kterou zasáhla velká voda. V oblasti Austinu a San Antonia zemřeli v rozbouřených proudech vody čtyři lidé.

Houstonské mezinárodní letiště zrušilo v sobotu 46 letů. Letiště v Austinu zrušilo 40 a odložilo 30 letů. Bouře a deště v Texasu jsou podle meteorologů dozvukem velmi silného hurikánu Patricia. Ten minulý týden zasáhl západní pobřeží Mexika a při svém přechodu přes pevninu vyvolal silné deště a záplavy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi