Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Na Floridě se popravovalo: Vrah byl usmrcen injekcí za čtyřnásobnou vraždu

Vraha usmrtili injekcí za čtyřnásobnou vraždu.
Vraha usmrtili injekcí za čtyřnásobnou vraždu.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
30. října 2015
06:49

Devětapadesátiletý muž odsouzený k nejvyššímu trestu za čtyřnásobnou vraždu byl ve čtvrtek na Floridě usmrcen injekcí. Jerry Correll před třiceti lety ubodal bývalou manželku, svou pětiletou dceru, tchyni a švagrovou. Nejvyšší soud USA zamítl jeho odvolání.

Correll je již dvaadvacátým odsouzencem popraveným v éře floridského guvernéra Ricka Scotta. Ten se tak v tomto ohledu zařadil na první místo mezi floridskými guvernéry od roku 1979, kdy byl ve státě trest smrti obnoven. Za bývalého guvernéra a nynějšího prezidentského kandidáta Jeba Bushe bylo popraveno jednadvacet lidí.

Příčinou čtyřnásobné vraždy byla podle soudu Correllova žárlivost. Muž měl být popraven už v únoru, ale soud exekuci odložil kvůli sporům o použití chemické látky midazolamu. Tvrzení některých kritiků, že látka způsobuje odsouzencům utrpení, soud nakonec neuznal.

sores ( 30. října 2015 09:48 )

Krásná smrt! Naprosto rychlá a bezbolestná hotová eutanázie. Ten dobytek nic necítil a milióny slušných lidí přitom zemře v ukrutných bolestech v nemocnici. Měl být mučen aby poznal bolest. Smrt za smrt, ale to nejde v hnusném Česku,že. U nás ještě za pár let vrahy pustí jako to udělal Havel a dnes po něm ještě vše pojmenovávají.

andy83 ( 30. října 2015 08:08 )

Jerry Correll před třiceti lety ubodal...........Takže napřed 30 let živit a opečovávat a pak teprva popravit?

tendertouch ( 30. října 2015 07:50 )

Tento způsob trestu by měl být po vzoru na Floridě zaveden i u nás. Ve věznicích by se uvolnilo a netížilo by to tolik nás daňové poplatníky.

kov3 ( 30. října 2015 07:16 )

 Viacnásobný vrah ? Som myslel že Georg Bush....

Zobrazit celou diskusi