Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Bali zemřel český turista: Zřejmě přecenil síly při potápění

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lm - 
16. října 2015
17:23

Na indonéském ostrově Bali zemřel v pátek český turista. Osudným se mu zřejmě stalo potápění do příliš velké hloubky. Informaci potvrdilo ministerstvo zahraničních věcí.

Podle informací uvedených na sociálních sítích se Čech potápěl se skupinou našinců u Tulambenu na severovýchodě Bali. Muž nejspíš přecenil své síly a potopil se do příliš velké hloubky. „Příčinou smrti je pravděpodobně dekomprese spojená s potápěním do velké hloubky,“ potvrdila serveru Novinky Irena Valentová z tiskového odboru ministerstva zahraničních věcí.

Na facebookových stránkách věnovaných potápění se k incidentu vyjádřil i údajný svědek tragédie, který nešetřil na adresu českého turisty kritikou. Z jeho slov plyne, že český potápěč hazardoval se svým životem a vydal se potápět i přesto, že nebyl fyzicky v pořádku. „Prý se potápěl po pětidenní hladovce a nezřízeném chlastání a depresích a bez počítače a hodně hluboko,“ stojí mimo jiné v příspěvku. Navíc měl Čech při potápění údajně odmítnout asistenci profesionála.

Český turista zemřel ráno v nemocnici v hlavním městě Denpasaru. Situaci na místě momentálně řeší český konzul, který poskytuje podporu rodině.

Znáte uvedeného českého turistu? Byli jste svědky incidentu? Napište nám na e-mail: tip@blesk.cz.

:( dnes ráno zemřel v Denpasaru na Bali po včerejším potápění český turista. Nelze říci potápěč, protože to co př...

Posted by Potápění on Thursday, October 15, 2015

moiaza ( 16. října 2015 22:31 )

 V poslední době nějak často zasobují žrádlem čeští turisté žraloky v moři. Zajímavý koníček. Jet se utopit tak daleko.

Zobrazit celou diskusi