Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češka zemřela při potápění v Chorvatsku: Zřejmě ji zabila kesonová nemoc

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reprofoto Youtube)
Autor: ČTK - 
25. září 2015
22:03

V Chorvatsku na Istrii v pátek zemřela třiašedesátiletá Češka. Podle všeho podlehla zdravotním potížím, které ji postihly v souvislosti s potápěním v hloubce více než 30 metrů.

Neštěstí se stalo na pláži u městečka Rabac na východním pobřeží Istrie. V blízkosti této lokality se žena účastnila organizovaného potápění ve skupině.

Server 24sata uvedl, že po skončení první etapy potápění se tři účastníci výpravy pod dohledem vedoucího začali vynořovat z hloubky 37 metrů. Po postupné dekompresi vystoupali do pěti metrů pod hladinou, kde se Češka od skupiny oddělila a vydala se sama k pláži, zatímco ostatní pokračovali v potápění.

Po vynoření z vody našli členové skupiny Češku v kritickém stavu. Poskytli jí první pomoc a zavolali záchranku, ale ženu se nepodařilo zachránit.



ohrazenice ( 26. září 2015 13:21 )

Mám 63 let a ve čtvrtek jsem se vrátil z Marsa Alam. Byla to nádhera vidět na korálech Mantu obrovskou, želvy, žraloka a další ryby žijící na útesech. jenže vzhledem k věku šnorchluji a myslím že při šnorchlování je u nás starších daleko menší riziko než u potápění.

ohrazenice ( 26. září 2015 13:17 )

I na horách umírají lidé.

bizon_pepa ( 26. září 2015 10:35 )

More za to preci nemuze. Infarktaci, kteri preceni sve sily, padaji i na kpcich.

moiaza ( 26. září 2015 10:01 )

Proto moře nemusím. Nádheru hor nepřekoná žádné moře na světě. Pohledy z vrcholů a štítu skal nenahradí nic na světě. Hory byly a jsou mou láskou od dětství a jsou nadále i v důchodovém věku. Hory bych nevyměnil za žádné moře na planetě.

ellenic ( 26. září 2015 08:13 )

Potápět se je sice nádherné, podmořský svět má mnoho půvabů, ale v v tomto věku už by měli být lidé rozumní. Relativně zdravý člověk může mít při tomto sportu vážné problémy s fatálními následky. Je mi líto této ženy, odjela k moři za zážitky a už se nevrátí .

Zobrazit celou diskusi