Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lesby tady nechceme: Křesťanská školka vyhodila holčičku, protože ji vychovávají dvě mámy

Autor: bop - 
1. října 2015
16:06

Vztah církve a homosexuálů je i v 21. století trochu komplikovaný. Přestože spousta věřících už radikální středověkké názory nevyznává, stále je na světě hodně lidí, kterým jsou gayové a lesby proti srsti. Své o tom ví vedení jedné křesťanské mateřské školky v kalifornském San Diegu. Přestože u nich děvčátko chodilo do předškolního programu a jezdilo na letní tábory bez nejmenšího problému, rozhodli se ho ze školy vyhodit - nelíbilo se jim, že dívku vychovávají dvě lesbické matky.

Maminky Sheena a LaShaune toto rozhodnutí pochopitelně pobouřilo. Jejich dcera neprovedla nic špatného a neměla by být trestána za něco, co není její vina. Matky dokonce přemýšlely, že školku zažalují. Jelikož je ale Mt Erie Christian Academy školka soukromá, má tedy právo vyloučit studenty i z náboženských důvodů.

A jak to vlastně bylo? Pár dní před začátkem výuky zavolaly maminky do školky a nestačily se divit. Sekretariát jim sdělil, že jejich malá, jejíž jméno se pro její ochranu rozhodly matky nezveřejnit, nemůže do třídy nastoupit, protože školka nepodporuje homosexualitu.

Když nahněvané ženy naklusaly do mateřinky, bylo jim řečeno to samé tváří v tvář. "Nemohla jsem na tom setkání ani zůstat do konce. Nedokázala jsem se na ně dívat déle," řekla rozohněná maminka v domácnosti Sheena. Její partnerka LaShaun pracuje u námořnictva. "Co je komu do našeho rodinného života? Nikoho neohrožujeme!" rozčilovaly se ženy v rozhovoru pro server dailymail.co.uk.

Etický kodex školky si vyhrazuje právo na vyloučení studentů, kteří podporují homosexualitu nebo alternativní gender identitu. To se nám sice může jevit jako absurdní, ale vlak přes to nepojede. Mnozí rodiče se proti tomuto rozhodnutí vedení už ohradili a lidí na straně lesbických maminek je čím dál tím víc.

V silně křesťanských Spojených státech však stále velké množství lidí vnímá tento pohled na věc jako správný a morální a tak matkám dost možná nezbyde nic jiného než spolknout hořkost a zapsat svou holčičku zkrátka jinam. 

europa ( 9. srpna 2018 08:02 )

Konečně někdo normální. DOBŘE !!! Ty úchylačky ať si jdou stěžovat třeba na lampárnu.

illyria ( 8. srpna 2018 21:50 )

"Maminky Sheena a LaShaune toto rozhodnutí pochopitelně pobouřilo. Jejich dcera neprovedla nic špatného a neměla by být trestána za něco, co není její vina." Nejsou to "maminky" ta holčička má maminku jen jednu... V Bibli je jasně napsáno, že je to "ohavnost"... Takže se vůbec nedivím, že jí vyloučili... Já bych třeba nechtěla, aby moje dítě chodilo do školky s dětmi politiků nebo sluníčkářů....

Zobrazit celou diskusi