Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uplakané a zakrvácené děti, to je výsledek náletů Ruska v Sýrii. Nezabily jediného teroristu

Autor: shp - 
1. října 2015
05:00

Pláčou, jsou vystrašené a zraněné. Jejich malá tělíčka se třesou bolestí a z ran jim teče krev. Nechápou, proč musí trpět. Malé děti patří k desítkám zraněných, které způsobil ruský nálet na údajné pozice teroristů z ISIS v syrském Homsu. Jenže podle informací ze Západu nebyl ani jediný radikál, samí civilisté.

Nepochopitelný debakl. Tak označuje Západ bombardování údajných pozic islamistů v syrském Homsu. Podlá a plánovaná akce, zní z řad nejostřejších kritiků Kremlu na internetu.

Zdá se, že (útoky) byly v místech, kde podle všeho žádné síly IS nejsou,“ řekl šéf Pentagonu Carter. Kritizoval Moskvu, která vyhlásila boj Islámskému státu a zároveň podporuje syrského prezidenta Bašára Asada. Podle Cartera tak hrozí, že se situace vyhrotí. Rusko "přilévá olej do ohně", prohlásil Carter.

Video  Ruský nálet v Sýrii  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Dodal, že ruská armáda jednala neprofesionálně a že ruské bomby nejspíš zasáhly Asadovy nepřátele, nikoli islamisty. Chálid Chúdža, šéf syrské opozice podporované Západem, "ruskou vojenskou agresi v Sýrii" odsoudil. Uvedl, že všech 36 obětí dnešních ruských náletů byli civilisté a nezahynul prý žádný islamistický bojovník.

Záměrem Ruska není bojovat proti ISIS, ale prodloužit život (syrského prezidenta) Bašára Asada,“ citovala šéfa syrské Národní koalice agentura Reuters. Podle Chúdžy Rusko "užívá svou vojenskou sílu k podpoře války Asadova režimu proti civilistům". "Riskuje tak, že se rovněž bude podílet na válečných zločinech," dodal.

zdenios ( 2. prosince 2015 02:50 )

No pravdou může být jen článek a fotky jen ilustrací. Divím se, že třeba u tohoto článku chybí zpětná reakce ze strany redakce, aby vysvětlila aktuálnost fotek. Každopádně je pro nás bezpečnější, že proti ISIS nyní bojuje Rusko, jelikož se civilisté kontaktují s těmi, co jsou u nás v Evropě a takové zprávy by byly nástroji k tragédiím.

jozefr ( 8. října 2015 22:04 )

Za takéto klamstvá by som autora článku zatvoril na 3 roky.

salto ( 7. října 2015 10:50 )

Nevzali si Rusové vzor z "humanitárního" bombardování Jugošky?

soudcijsoumafiani ( 4. října 2015 11:34 )

Ty fotky už jsem viděl před měsícem.

david5505 ( 2. října 2015 22:48 )

Tak prostě Rusku uletěla raketa.... toho naděláte

Zobrazit celou diskusi