Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Obama se sešel s Putinem: Ruce si potřásli s kamennou tváří

Autor: ČTK - 
28. září 2015
23:38

Americký prezident Barack Obama se v New Yorku sešel k rozhovoru se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Tématem jednání měl být konflikt v Sýrii a situace na Ukrajině, informovaly zahraniční agentury. Před soukromým setkáním bez přítomnosti tisku si Obama s Putinem bez jakýchkoli komentářů a s kamennou tváří jen krátce potřásli rukou.

Jak poznamenala agentura AP, jde o první oficiální schůzku mezi oběma světovými vůdci za poslední více než dva roky. Vztahy mezi Washingtonem a Moskvou se v posledních měsících ještě více vyhrotily v souvislosti s loňskou ruskou anexí ukrajinského poloostrova Krym a s podporou povstalců na východě Ukrajiny.

Američtí představitelé se již před jednáním nechali slyšet, že doufají, že krize na Ukrajině bude hlavním tématem schůzky. Nicméně v posledních měsících se rovněž objevily informace o čím dál tím větším zapojení Ruska do konfliktu v Sýrii a podpoře syrské armádě prezidenta Bašára Asada. Proto se očekává i debata o Sýrii.

Spojené státy a Rusko se neshodují v tom, jak situaci ve válkou zmítané zemi vyřešit. Zatímco Američané trvají na tom, že prezident Bašár Asad musí funkci opustit, Rusové naopak považují za obrovskou chybu, že se s Asadovou vládou v boji proti islamistům nespolupracuje.

vi3ol ( 29. září 2015 13:55 )

Tak co Ti brání vymyslet systém lepší?? IQ? nebo v čem to je? Komunismus vám nevyšel, Rusko se Ti zdá lepší, ale čím?? Čína aspoň občas potrestá korupčníky, Putin jenom ty v opozici..u nás rybky. Máš v rukou blaho světa.

soudcijsoumafiani ( 29. září 2015 07:40 )

Politický systém v USA a EU (pseudodemokracie a zločinný kapitalismus)je jako smrtelná nemoc pro jejich obyvatele. Měl by skončit zásahem občanů těchto zemí zevnitř, nebo zvenčí zásahem zemí, které tuto nemoc nemají. Kdo se díval na vystoupení Baráka, tak se musí divit, kde bere tolik pokrytectví, když hlásá nutnost odstranění Asada v Sýrii z bohulibých důvodů a přitom jediným zájmem USA je zmocnit se přírodního bohatství jiných zemí /své už vyčerpali zbytečným plýtváním/ a v té souvislosti oslabení Ruska. Nic víc a nic méně!

Zobrazit celou diskusi