Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Facebook spadl! 5 tipů, co můžete místo toho dělat

Facebook padá čím dál častěji. Co s tím?
 (Autor: Profimedia)
Autor: venu - 
28. září 2015
23:15

Už potřetí za tento měsíc spadla sociální síť Facebook. A jelikož se to stává čím dál tím častěji, možná bychom měli začít panikařit... Přece jenom na Facebooku je kdekdo závislý, co se stane s takovými lidmi, kteří najednou nebudou moci navštívit svoji stránku a dostanou absťák?

Lidí na Facebooku je už zkrátka moc. A servery nejsou schopné takové množství uživatelů pobrat. Nejoblíbenější sociální síť spadla tento měsíc hned třikrát: 17., 24. a 28. září. Facebook má přes miliardu uživatelů. A to je docela velké číslo.

„Pracujeme s naším infrastrukturním týmem a hledáme jádro problému a budeme vás brzy informovat o dalším vývoji,“ ohlásil Facebook. Služba byla v pondělí nakonec obnovena krátce před 23. hodinou. Dobře, ale co abstinenční příznaky a naléhavý pocit, že nám ve virtuálním světě uniká něco podstatného?

5 tipů, co dělat, když vám spadne Facebook 

1. Běžte spát

Berte to jako jedinečnou příležitost konečně zamhouřit oko. Na ty černé kruhy pod očima se už stejně nedá koukat a trocha spánku vám jenom prospěje. Děláte to pro své zdraví.

2. Začněte žít

Když vypadne Facebook, je dost možné, že se začnete nudit a, věřte nebo ne, vyjdete taky jednou z domu. Uvidíte slunce, které vás zahřeje na kůži, ucítíte vánek anebo také vůni květin. A začnete si aspoň trochu užívat to, že máte to štěstí být na světě. Ovšem jenom do té doby, než se FB opět vzpamatuje.

3. Přihlaste se na jinou sociální síť

Dneska jich je jako hub po dešti. Například uděláte radost Twitteru, když přesídlíte na něj. Ostatně každý facebookový výpadek si twitteroví uživatelé pořádně vychutnávají.

4. Mluvte pusou

Možná jste to už zapomněli, ale komunikovat se dá i jinak než přes Messenger. Existuje totiž taková díra pod vaším nosem, do které si hlavně cpete kusy jídla. Ale ono se s ní dá i mluvit. A když vám Facebook nepůjde, stálo by za to si to připomenout, no ne?

5. Propadněte depresi a neuróze

Kdo nemá na to, aby se sebral, oklepal ze sebe záchvat paniky a šel si na chvíli vychutnat realitu, může se schoulit do klubíčka a poplakat si. Popřípadě je taky osvědčený pohyb dopředu – dozadu a nepřítomný pohled. Možná by bylo dobré si i něco mumlat. Sice vám z toho možná přeskočí, ale zase vám rychleji uteče čas.


pajato73 ( 1. března 2016 11:43 )

ja taky bez facebooku.... takovy velky knizni regal aby se to tam vsechno vlezlo se mi domu nevejde ne fakt, znam dost lidi, co se kvuli FB rozeslo, to ja nechci.... zarlivost atd.... a zere to cas.... a mozek

moiaza ( 29. září 2015 08:20 )

 Jednoduchá rada. Vykašlete se na celý facebook. Já nejsem uživatelem facebooku a představte si, žiju i bez něho. Facebook k životu vůbec nepotřebuji. Dokonce jsem bez něho šťastnější. Mám všechen volný čas pro sebe.

disk ( 29. září 2015 08:01 )

opravdu editorská perla "Přecejenom na Facebooku je kde kdo závislý, co .."

provokaterka ( 29. září 2015 05:06 )

Věnovat se více sexu a zapomenout na FB.

Zobrazit celou diskusi