Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záchranářští psi z trosek Dvojčat: V den výročí 11. září žije už jen Bretagne

Autor: štš, Veronika Pavlíková - 
11. září 2015
05:10

Psí hrdinové! To jsou čtyřnozí záchranáři, kteří v sutinách Dvojčat před 14 lety zachránili nejeden lidský život! Všichni už jsou na pravdě boží. Žije jen fenka Bretagne (16).

Právě ona byla coby dvouleté štěně přítomna u většiny vyprošťovacích akcí na Ground Zero, kde první dva týdny pracovala v takřka nepřetržitém režimu. Po dvanácti hodinách se trochu prospala a šla čmuchat znovu.

Dnes už si ale tato psí dáma užívá zaslouženého důchodu, jelikož oslavila úctyhodných 16 let, a to se všemi poctami – dostalo se jí jak dortu, tak pořádné narozeninové oslavy! A to přímo na místě činu v New Yorku, kam s ní její majitelka Denise Corliss přiletěla z Texasu. Jeden hotel jim nabídl víkend all inclusive!

„Jsem šťastná, že se těší tak dobrému zdraví, je to naše hrdinka,“ sdělila se slzami v očích záchranářka a majitelka retrívra Denise Corliss. „Bylo neuvěřitelné, jak z nás tenkrát psi snímali únavu a chmury a dodávali nám naději, že ještě někoho zachráníme,“ dodala.

Bretagne se coby dvouleté štěně zúčastnila záchranných akcí po útoku na WTC v roce 2001. Jako pes záchranář sloužila celý aktivní psí život, pomocnou tlapku podává ještě dodnes.

Počet obětí dodnes roste

2996 lidí včetně 19 teroristů. Takový byl oficiální počet obětí útoků z 11. září. Jenže číslo dodnes roste! 2620 policistů, hasičů a záchranářů, kteří z trosek vytahovali raněné, totiž od té doby onemocnělo kvůli únikům plynů a chemikálií na místě útoků rakovinou. Celková čísla jsou ještě horší – skoro 21 tisíc lidí zažádalo Fond obětí 11. září o kompenzaci za zdravotní komplikace, spojené s útoky. Kolik jich zemřelo, se neví.

tenerife ( 11. září 2015 12:44 )

to 666provas

joudajoudovy ( 11. září 2015 11:24 )

https://www.youtube.com/watch?v=CU0fWxzLHnA https://www.youtube.com/watch?v=WOT2fj3t2sc

gogo ( 11. září 2015 11:12 )

Kdyby nebyli teroristé vytvořeni americkou násilnou destabilizací středního východu, museli by si je Američané vymyslet. Američané totiž stále potřebují "svého nepřítele", stále potřebují mít čím strašit své občany, stále mít důvod zbrojit a stále mít důvod napadat jiné státy. A tak tomu bylo i 11.září....

honza54.. ( 11. září 2015 10:25 )

chudáci psi odnesli to, co si američtí dementi sami zavinili

1pravda1 ( 11. září 2015 09:57 )

Buď napište, že to byla řízená demolice pomocí nanotermitu, oficiální verzi (že letecký benzín způsobí vypaření oceli a lidských těl a třetí budova se skácela strachy) věří už jen 16% američanů, budova byla plná azbestu a nefunkční, musela být rozebrána, ale takto to bylo jednodušší, a krásná záminka k boji proti terorismu, ovšem majitel budovy několikrát žádal o demolici ale nebyla mu povolena, protože azbestu v budově bylo příliš a rozptýlil by se do okolí.... proto tolik mrtvých, nadýchali se azbestového prachu. 7 týdnů před demolicí nechal majitel pojistit budovy proti teroristickému útoku.

Zobrazit celou diskusi