Jedním z příspěvků na facebookové stránce je například fotografie z egyptského hotelu Hilton Hurghada Resort. Na ní jsou instrukce k plavání v bazénu. Šátek i hábit jsou zde přeškrtnuty, povoleny jsou jen plavky. Pod fotkou se zvedla vlna rozhořčených reakcí.

V jiných příspěvcích si ženy vzájemně vyměňují zkušenosti, kde jim bylo kdy zakázáno vejít zahaleným, a plánují podat stížnost úřadům.

Nařízení hotelu
Autor: Facebook.cz - Hijab Racism

Překvapivě množství podniků, které mají se zahalením v Egyptě problém, není zase tak malé. Přitom 90 % egyptských žen jsou muslimky a nosí nějakou formu závoje. Například „hijab“, který zakrývá pouze vlasy, nebo i „niqab“, kdy jsou jim vidět pouze oči.

Třeba manažer luxusní restaurace Lemon Tree uvedl, že si majitel obchodu nemyslí, že je to vhodné místo pro zahalené ženy po 20:00. Kempinski hotel v Káhiře zase zakázal jakoukoliv formu šátků v baru. Jinde musí zahalené ženy plavat v oddělené části bazénu než návštěvníci v plavkách. 

Úvodní fotografie facebookové skupiny:

Úvodní fotografie facebookové skupiny s nápisem "Hijab je mou korunkou"
Autor: Facebook.cz - Hijab Racism

V 70. letech nebylo v řadě měst zahalování nikterak populární. Během času se ale stále více lidí stěhovalo do měst z vesnic, kde se ještě zahalování tradičně dodržovalo. 

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí se k problematice snaží stavět poměrně liberálně. Jeho ministr školství dokonce prohlásil, že by byli rádi, aby dívky na základních školách nenosily šátky vůbec.