Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Při automobilové nehodě zemřelo minimálně 38 dívek: Jely na taneční festival

Při automobilové nehodě zemřelo minimálně 38 dívek: Jely na taneční festival (ilustrační foto)
Při automobilové nehodě zemřelo minimálně 38 dívek: Jely na taneční festival (ilustrační foto)  (Autor: Ministerstvo pro mimořádné situace, Rusko)
Autor: ČTK - 
29. srpna 2015
13:10

Nejméně 38 dívek a mladých žen zahynulo v pátek v noci při automobilové nehodě během cesty na taneční festival v jihoafrickém Svazijsku. Dalších 20 lidí utrpělo kritická zranění, informoval jihoafrický zpravodajský portál EWN.

Ženy a dívky měly namířeno na festival tradičních rákosových tanců. Cestovaly v otevřeném nákladním automobilu, který se na dálnici mezi metropolí Mbabane a největším svazijským městem Manzini srazil s jiným automobilem.

Nehoda se stala před dnešní slavnostní událostí, kdy si má král Mswati III. vybrat další ženu do početné skupiny svých manželek. Policie a místní média mají podle EWN zakázáno o nehodě informovat.

Deník The Times of Swaziland však napsal, že nákladní automobil zezadu narazil do dodávky; pak do něj ještě zezadu narazil další nákladní automobil.

Šéf svazijské organizace The Swaziland Solidarity Network Lucky Lukhele řekl, že počet obětí pravděpodobně ještě poroste.

ivoadler ( 29. srpna 2015 15:11 )

Celou záležitost dlouhodobě sleduji - viz můj článek Reed dance na mém blogu. Chudinky holky, jak ty si na festivalu mohly krásně zasouložit. Zrovna tak jako naše účastnice festivalů.

y1xcvbnm ( 29. srpna 2015 13:32 )

dobrý maglajs a ještě fotka z Ruska do dokončila

Zobrazit celou diskusi